BLOGIBUDŻET
szukaj  
na forum:  

Czego potrzebujesz na
ślub i wesele?
Wrocław i Dolny Śląsk
200 ofert!
   Jakie obrączki wybieracie
Wszystkie posty uznane przez administratora za teksty o charakterze reklamowym zostaną usunięte.
Oferta reklamowa znajduje się w tym linku
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
   « Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat »   
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Autor Wiadomość
drelisia
rozkręcam się
rozkręcam się

drelisia is offline 

PostWysłany: Pią Cze 10, 2005 7:08 pm    Temat postu: Jakie obrączki wybieracie Odpowiedz z cytatem

Wszyscy piszą o fryzurach, bukietach, sukienkach a nikt nie chwlaił się jakie wybrał lub jakie mu się podobaja obrączki.... pokazujcie co wybraliście....
my wybraliśmy takie...

Drelisia
Powrót do góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Malwis
pierwsze kroki
pierwsze kroki

Malwis is offline 

PostWysłany: Pon Cze 13, 2005 11:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc, ja dopiero sie zaczynam wglebiac w temat, podobaja mi sie obraczki generalnie nie zlote, albo z bialego zlota, bo generalnie lubie bizuterie, ale srebro i kamienie, mam jej mnostwo i zlota obraczka kompletnie by mi nie pasowala. Czy biale zloto moze byc ladne i czy widac bedzie ze to obraczka slubna, a nie jak wiele innych obraczek, noszonych tak po prostu?
Powrót do góry

drelisia
rozkręcam się
rozkręcam się

drelisia is offline 

PostWysłany: Pon Cze 13, 2005 11:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nasze obrączki na palcach wcale nie przypominają że są obrączkami ślubnymi moja czyli damska wygląda jak pierścionek zrobiony na kształt obrączki, u męża jest inaczej, gdyż jako meżczyzna nie nosi żadnej biżuteri na palcach oprócz obrączki, więc można się domyśleć że jest to po prostu obrączka ślubna. Wybierając obrączki nie powinniście się kierować tym czy będzie ona wygladała na ślubną. Ważne jest by Wam oboje się podobała bo kupujecie je po to by wręczyć je sobie dla przypieczętowania przysięgi jaką sobie złożycie. Będziecie je nosić dla siebie i to Wam ma ona przypominać (kiedy na nią spojrzycie) o tak cudownym dniu jakim był Wasz ślub.

Jeśli chodzi o białe złoto to jest ono teraz modne, nawet z białego złota można wymyśleć fajna obrączkę. Te wyżej są nasze sami zaprojektowaliśmy sobie wzór, jest w niej jeden pasek zrobiony z białego złota. Taką samą, ale w całości z białego złota też można wykonać.

Życzę powodzenia w doborze obrączki, no i we wszystkich przygotowaniach do ślubu i wesela.

Pozdrawiam Drelisia
Powrót do góry

Lussia
Gość

PostWysłany: Wto Cze 14, 2005 11:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drelisiu, bardzo ladne obraczki - a mozesz podac szczegoly - gdzie zamawiane, jaka cena i czy tam od razu grawerke robilas?
Powrót do góry

drelisia
rozkręcam się
rozkręcam się

drelisia is offline 

PostWysłany: Wto Cze 14, 2005 12:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmmm... robiliśmy je w Wawie ale zapytam się czy mają też swoje sklepy we wrocku. Firma nazywa się EXCELSIOR. Obrącki wyniosły nas za parę 1002 zł a że firma ma upust 30% na obrączki ślubne zapłaciliśmy 701 zł w tym mieliśmy 15 znaków grawerki gratis każdy dodatkowy znak kosztował nas 2 zł. (Prawdę mówiąc a dokładnie pisząc gdyby obrączki naprawdę nas wyniosły ponad 1000 zł nie zgodzilibyśmy się na nie odgórnie złożyliśmy sobie że zapłacimy do 700 zł)
Jeśli zamówiło się obrączki powyżej 500 zł dostaje się od firmy do wyboru wisiorek w kształcie małego serduszka lub brylancik do damskiej obrączki. Ja wybrałam kamień i przez co obrączka musiała być ciut grubsza niż tradycyjna więc cena była troche więkasza bo płaci się od wagi (nasze ważyły 9,46 o rozmiarach damska 15 męska 23). Na początku myśleliśmy by mieć 2 kolorowe są takie u Kruka ale zrezygnowaliśmy z usług tej firmy. W tej co robiliśmy robią obrączki ręcznie a nie jak u Kruka maszynowo, poza tym u Kruka jest określona liczba wzorów, a tam jest olbrzymia, gdyż z każdej obrączki można wybrać jakiś motyw i dzieki tem stworzyć włany wzór.
Te nasze obrącki są satynowe tzn. złoto nie jest wypolerowane do błyszczącej postaci- tylko między odcieniami złota jest błyszczący pasek by oddzielić od siebie kolory. Teraz wiem że lepiej jest mieć błyszczące gdyż jak się porysują a napewno się porysują od chociażby prac domowych, nie widać na nich tak bardzo rys jak na satynie. Nam niestey szybko się porysowały ale naszczęście mamy dożywotnią gwarancje i w każdej chwili możemy dać je do czyszczenia. Przy zakupie obrączek dostaje sie kupon który można w dowolnym czasie wykorzystać na bezpłatne na powiększenie obrączki.

Jeśli nawet tej firmy nie bedzi we wrocku to lepiej jest się przejść po zwykły jubilerach jeśli czas Was nie goni, my tak właśnie zrobiliśmy i przypadkiem natkneliśmy sie na tę.

Pozdrawiam Drelisia
Powrót do góry

kasiel
Gość

PostWysłany: Pon Lip 04, 2005 3:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Matko... takie drogie sa obraczki?
Dopiero sie wybieram w tej sprawie w trase, ale juz sie podlamalam
...
Powrót do góry

Kama
pierwsze kroki
pierwsze kroki

Kama is offline 

PostWysłany: Śro Sie 03, 2005 5:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, a co wiecie o matowych obraczkach? Bo strasznie mi sie podobaja ale podobno po ponoszeniu sa do niczego

angela
Gość

PostWysłany: Pią Sie 26, 2005 6:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odradzam matowe! Po pol roku wygladaja jak stare rurki, okropnie brzydkie, takie zmatowione jakos strasznie szybko sie "starzeja".
Inaczej jesli jest tylko pasek matowy - wtedy spoko, ale moja siostra zrobila matowe i po pol roku oddala do spolerowania. Slyszalam to od niejednej osoby.
Aha, platyna tez jest slaba i miekka, rowniez odradzam

Powrót do góry

krysiaK
Gość

PostWysłany: Wto Sie 30, 2005 11:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej,
rzeczywiscie to porazka, widzialam u kolezanki po paru miesiacach, troche sie zalamalam, bo bylam pewna ze chce takie wlasnie, teraz szukam nowych pomyslow, bo nie chce z blyszczacego zlota Surprised
Powrót do góry

Gość

PostWysłany: Wto Sie 30, 2005 2:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zebyście miały pewność co do trwałośći koloru itp. nie należy kupować obrączek ze złota 14 karatowego. Stanowi to niemały problem w Polsce, by znaleźć jakiekolwiek w 18-tce, bądź 24-e, jednakże taki zakup się opłaca.
Powrót do góry

Betty
świeżutko na forum
świeżutko na forum

Betty is offline 

PostWysłany: Pią Wrz 02, 2005 2:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aha, rzeczywiscie taki problem ze szlachetnym zlotem? Ale dzieki za info, my chyba sie zdecydujemy na dwukolorowe obraczki, wtedy ten pasek nawet jak sie troche zetrze - to nie bedzie tak widac, bo drugi bedzie nadal blyczczacy.
Czy na tych targach w lykend beda tez jubilerzy? Wiecie moze?
Pozdrawiam cieplo,
Beata

steelmi
Gość

PostWysłany: Czw Lut 02, 2006 11:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moj tato jest zlotnikiem wiec zawsze mi sie wydawalo ze NIE bede miala problemy z obraczkami A tu taki wybor ze MASAKRA Na nasze szczescie, albo i nie problem rozwiazal sie sam Mamy w rodzinie Wlocha, ktory ma swoj zaklad zlotniczy w Rzymie I zadeklarowal ze obraczki dostaniemy od niego w prezencie slubnym Nie wiem czy t dobrze czy nie NAPEWNO beda to obraczki niepowtarzalne z drugiej jednaj strony tak chyba nie dokonca moje (bo nie wybrane przeze mnie)
Powrót do góry

Gość

PostWysłany: Czw Lut 02, 2006 2:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

steelmi napisał:
Moj tato jest zlotnikiem wiec zawsze mi sie wydawalo ze NIE bede miala problemy z obraczkami A tu taki wybor ze MASAKRA Na nasze szczescie, albo i nie problem rozwiazal sie sam Mamy w rodzinie Wlocha, ktory ma swoj zaklad zlotniczy w Rzymie I zadeklarowal ze obraczki dostaniemy od niego w prezencie slubnym Nie wiem czy t dobrze czy nie NAPEWNO beda to obraczki niepowtarzalne z drugiej jednaj strony tak chyba nie dokonca moje (bo nie wybrane przeze mnie)

Jaka chwalipięta !!!!
Powrót do góry

Kati*
rozkręcam się
rozkręcam się

Kati* is offline 

PostWysłany: Pią Lut 03, 2006 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trochę chyba tracicie. To spora przyjemność wybierać razem z ukochnym swoje obrączki. Może po prostu grzecznie podziękuj za ten podarunek i wybierzcie coś "waszego".
Powrót do góry

isia
Gość

PostWysłany: Pią Lut 03, 2006 4:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co bedzie jak sie Wam nie spodobaja??? Ja bym tez za taki prezent podziekowala, pomijam juz wlasnie emocje zwiazane z wyborem - naszym wspolnym, zastanowcie sie mocno, powodzenia:)  
Powrót do góry

Cathy
gaduła forumowa
gaduła forumowa

Cathy is offline 

PostWysłany: Śro Paź 25, 2006 10:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a Nasze obrączki sa takie:
image file name: 2k6e8d508462.jpg

...robilismy z własnego złota... i bez zadnego wzoru, po prostu takie Nam sie w głowach urodziły i są, czekaja na włąsciwą chwile, aby znaleść odpowiednie miejsce na naszych palcach...

Powrót do góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
marsio18
super gaduła
super gaduła

marsio18 is offline 

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 10:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to są nasze obrączki:

image file name: 2k4c7e17b282.jpgJak widac są w połowie z żółtego złota a w połowie z białego piaskowanego.

Co do piaskowanego: nosimy je z Moim Pieknym od czerwca i nic się nie dzieje. Nie wytarło się ani nie porysowało.

NinaVanHorn
rozkręcam się
rozkręcam się

NinaVanHorn is offline 

PostWysłany: Pią Lis 17, 2006 11:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ilu karatowe powinno być złoto na obrączki? Nie znam się na tym, jeśli ktoś wie to byłabym wdzięczna za odpowiedź.

myka
często tu wpadam
często tu wpadam

myka is offline 

PostWysłany: Pią Lis 17, 2006 12:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My jeszcze sie nie rozgladalismy tak na serio, nasz termin to 1.09.2007 ale przegladajac przypadkiem internet znalazlam te cudowne moj Misiek tez byl zachwycony salon jest w Warszawie (my z Wrocławia), ale mamy kolege złotnika i najprawdopodobniej nam zrobi!!! ale wklejam zdjecie!! co o nich sadzicie??

Magia. - Artogeia Bryoni- Click to close

Ps. nazywają się MAGIA
Powrót do góry

Cathy
gaduła forumowa
gaduła forumowa

Cathy is offline 

PostWysłany: Pią Lis 17, 2006 4:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... na pewno ładne i oryginalne.... tylko czy takie "peknięcie" na nowej drodze życia nie budzi obiekcji....

Powrót do góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
   « Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat »   
Baza Firm - Wrocław i Dolny Śląsk - wszystko do ślubu i na wesele

Skocz do: