sprawdziłam, i jest spory wybór salonów i gabinetów kosmetycznych w których na kartę benefit masz rabaty nawet 20% myślę ze warto popróbować, za zaczynam od przyszłego miesiąca, chce wypróbować mikrodermabrazji, dam znać _________________
<DIV>myśle że conajmniej z 1mc przed , to takie minimum by zobaczyć jak cera reaguje , to tez zależy co masz zamiar robić , warto wybrac się na konsultację , aby kosmetolog obejrzał twoją cerę i doradził.</DIV><DIV> </DIV><DIV>teraz jest bardzo dobry czas na kwasy , działają lepiej niż oczyszczanie czy kawitacja , ale po nalożeniu preparatu jeszcze jakiś czas naskórek sie złuszcza samoczynnie , więc napewno warto zrobić to wcześniej.</DIV><DIV> </DIV><DIV>ja polecam Instytut Profesja , taka ocena skóry u kosmetologa jest gratis , dodatkowo mają bardzo dobra p.dermatolod, to taki azyl w centrum miasta , świece , muzyczka , rewelacja na takie zimowe dni.</DIV>
ponownie odwiedziłam swoją Profesje byłam na peelingu kawitacyjnym i zabiegu z Vit.A oraz algach , do tego teraz w ramach zabiegu robią masaż gratis ,cudnie było a buźka gładka ,nawilżona ,,miodzio " : ) w cenie zabiegu na twarz pielęgnacja obejmuje też dekold , co jest bardzo wg mnie ważne , bo prawie każda z nas ma suknie odkrytą .
naprawdę bardzo wam polecam to miejsce , a teraz mają promocje , ceny niższe o 15-30% oraz fajne pakiety walentynkowe , więc wcale nie wychodzi drożej niż w jakiś osiedlowych gabinetach a poziom kosmetyków i relaksu mega większy .
Aha i co ważne , po raz kolejny wspomnę że jakieś inwazyjne zabiegi typu peelingi , kawitacja itp. róbcie odpowiednio wcześniej bo cera może być podrażniona , do tego bo pobudzona do oczyszczania , może potem oczyszcza się samoistnie , napewno po raz pierwszy trzeba zrobić to wcześniej niż 1 m-c przed ślubem .
ps .ponieważ teraz są tez tam lekarze miejsce nazywa się "klinika profesja "
ja byłam w prestizu tylko na regulacji brwi i peelingu kawitacyjnym ale naprawde wydalo mi sie prof. chociaz bardziej polecam poczucie piekna na swidnickiej , pani madzia robi taki masaz twarzy ze naprawde miło w ogole jest b sympatyczna...ale tam chodzilam regularnie wiec moge sie szerzej wypowiadac..najbardziej z kolei prof. wydalo mi się w tołpie na oławskiej
z kolei nie polecam salonu payot na nozowniczej czy kotlarskiej juz dokladnie nie wiem jaka to ulica, pani nalozyla mi algi na oczy i przez kolejne dwa dni miala czerwone spuchniete oczy...nie wszystkie algi nadaja sie na oczy ale widac nie kazda kosmetyczka to wie:) nie polecam rowniez salonów kosmetycznych hawana ( bałtycka, pl. grunwaldzki )
profesja jest bardzo droga, może warto ale dla mnie za drogo zdecydowanie
Profesja ma ceny porównywalne z tołpą , są napewno wyższe niż na osiedlach co pisałam , bo wszystko zależy na jakich kosmetykach salony pracują , o to też trzeba pytać , bo peeling czy maska czy mikro jednak różnią się od siebie , jak ktoś pracuje na Zajce czy Clarenie to wiadomo, że ceny ma niższe . W Profesji pracują na LIVING DIMENSION (LD) marka szwedzka( TA SAMA FIRMA CO BABOR JAK ZNACIE ) , jak dla mnie ma lepszej , dlatego wolę do zabiegu dołożyć np.30zł . Poza tym ja staram się polować na promocje u nich i tak miałam w promocyjnej cenie zabieg za 150zł gdzie indziej wart 120zł ale mniej profesjonalny. _________________
Ostatnio zmieniony przez BRIDE dnia Czw Lut 11, 2010 11:54 am, w całości zmieniany 1 raz
bride LD to to samo co BABOR a to nie jest jakis high life, firma dobra ale mocno konserwatywna w swojej ofercie - obecnie szyku nadaja dermokosmetyki i naprawde profesjonalne kosmetyczki tylko ich sie trzymaja ale masz racje - nalezy pytac, kto na czym pracuje, bo to znaczaco wplywa na cene zabiegu _________________ [
[
hej bride nie kwestionuje prof. tego salonu tylko napisalam, że dla mnie za drogo...zaznaczyłam, że pewnie warto ale dla mnie drogo...poza tym prawda jest też taka, że nawet w najlepszych salonach dużo zalezy od tego na ktorą kosmetyczkę trafisz ( jak zapisujesz się w ciemno nie znając nikogo )ja już przetestowałam dużo i naprawdę różnie to bywało....z pewnościa w salonach które wymieniłam nie pracują na ziajce, pozdrawiam
K & K a do kogo chodzisz na regulacje i henne w Prestiżu, bo sa tam 2 kosmetyczki , Ewelina i jakaś druga , bo chetnie bym sie wybrała ,mam blisko a do swojej musze sie tłuc na drugi koniec miasta.
a może w Poczuciu Piękna robiłaś henne albo manicure?
Mi doradzono Tolpe jako jednen z njlepszych salonow. Umowilam sie tam nawet na oczysczanie . Przy pierwszym spotkaniu dobieraja CI zabiegi a robia cala game ... od mechanicznego , przez kawitacyjny do roznych innych cudow. Maja naprawde imonujace "menu"
Przyznam , ze nie znam tego drugiego salonu. _________________
Martitka jezeli decydujesz sie np na serie zabiegow ktore wyniosa Cie na pewno min. 600 zł to warto sprawdzic i mozesz np umowic sie do dwoch gabinetow i wybierzesz i bedziesz miec juz serie tam gdzie Ci sie spodoba a potem juz w sierpniu przed slubem tez bedziesz wiedziala gdzie isc wiem ze finansowo to srednia opcja ale po pierwsze jak masz wywalic 600 zł i nie widziec efektow i potem w siierpniu znow szukac to moze warto wydac 100 zl w jednym i 100 w drugim i miec sprawdzony gabinet a przy okazji jakby nie bylo tez dwa jakies zabiegi...ale wykombinowalam..
mi sie podobało i w topie i poczuciu piekna chociaz tołpa jak chyba juz pisalam - no bardziej profesjonalnie..z kolei p. madzia w poczuciu piekna tez potrafi przyciagnac a gabinet tez fajny
ostatnio nigdzie:) ale bede slubem pewnie pojde do poczucia piekna bo tam sie nie boje ze wyjde z dziurami na twarzy czy opuchlizna jak to bylo po payot
kusi mnie ta profesja jak bride tak chwali ale jak mowie dla mnie za drogo przy czym przed slubem to mozna sobie pozwolic..bo jest pretekst i na ceny wowczas mniej patrzymy w sumie poczucie piekna tez nie jest jakos b. tanie wiec niepotrzebnie uczepilam sie tych cen w profesji