Martika, co do tych podziękowań, o których pisze Dorotka, widziałam ciekawe pomysły na allegro. My takie będziemy zamawiać, właśnie na ładnym papierze, zawiązane wstążką, w formie rulonika , pod podziękowaniami jest nadrukowane nasze zdjęcie....jeszcze nie ślubne, tylko takie np. z okresu narzeczeństwa. _________________ "Jest taka ogromna moc w człowieku,
która każde ciało uniesie ku górze -
to Miłość."
Roman Mleczko
Dokładnie takie podziękowania znajdziesz na allegro:) A ja jeszcze coś innego wymyśliłam:D Jak nie podziękowania w formie pisemnej to kupimy czekoladki (takie z naszymi imionami) i każdą czekoladkę zapakujemy w celafon i zwiążemy wstążeczką I taki słodki prezent dla gości:D _________________
Moja znajoma była ostatnio na ślubie we Francji ,państwo młodzi pochodzili z rodziny aptekarsko-lekarskiej , podziękowaniami były migdal w białej polewie zapakowane w probówki,zamknięte prawdziwym korkiem i przewiązane satynową wstążeczką.Widziałam na zdjęciach i prezentowało się wspaniale.
My na podziękowanie dla gości będziemy mieli nasze fotki ślubne zrobione przez naszego fotografa. Zaoferowali nam takie coś, więc dlaczego nie. Ładnie to wyglądało jak mi pokazywała pani fotograf _________________
dzinka dla mnie to super pomysł juz oo nim wczeniej słyszałam ...a jakie ciasteczka? myślałas o tkaich tych ciasteczkach z wrozba chinskich czy jakies inne i w nich wrozba bo ja myslalam o jakis innych wlasnie typu piernik
Ja też mam już owinięty koszyczek, ale na słodycze dla dzieciaków, jakby bramy robiły W sumie to zostało mi po ślubie kumpeli, o jej koszyk pożyczałam, a teściowa jej dostroiła
Tylko, że ja już sama nie wiem co mam dać na te podziękowania dla gości
My na podziękowania dla gości mamy rafello zawinięte w tiul z bilecikiem. Zajmuje to trochę czasu, ale efekt jest super moim zdaniem. Chociaż teraz boję się, że może nie starczyć, ale trudno nie jestem w stanie przewidzieć ile ludzi będzie na śłubie. Ogólnie weselników jest 45, a zawiadomionych mamy jakieś 40 osób, więc myślę, że tych pakuneczków w ilości 140 sztuk powinno wystarczyć. Koleżanka ostatnio też zamawiała na allegro krówki z ich imionami i datą ślubu - bardzo spodobał mi się ten pomysł. W każdym razie ja uważam, że podziękowaniem nie powinny być rzeczy typu słoniki czy aniołki, bo tak naprawdę to jest taki zbędny rupieć później w domu. Moi rodzice ostatnio byli na weselu i tam na podziękowanie były aniołki (sztuka na osobę) mama mówi, że trochę jej żal to wyrzuć, ale coś czuję, że przy kolejnych większych porządkach aniołki z szuflady wylądują w koszu. Coś czuję, że tak jest w większości przypadków.