Angelka to widzę zapowiada się superowa podróż Jak jedziecie samochodem, to nawet fajnie, bo zmieścicie sobie trochę jedzenia, bo naprawdę te ceny tam szokują Czekam z niecierpliwością na relację z podróży W ogóle to muszę się pochwalić, ze ja mam zamiar niebawem podbić St. Petersburg ale to już sama, bez mojego lubego. No i muszę podszkolic rosyjski Nawet się zapisałam na korki z tego języka, bo mam zamiar połączyć przyjemne z pożytecznym, a więc nauka + zwiedzanie już się normalnie nie mogę doczekac
My w podróż poślubną jedziemy nad morze, gdzie odbędzie się nasza druga sesja w plenerze. Może to nie jest jakaś egzotyczna podróż, ale na wesele idą nasze wszystkie oszczędności, a z pieniędzy które otrzymamy w prezencie chcemy opłacić remont w naszym domu. Jesienią planujemy jakiś romantyczny weekend w spa z okazji 5 lat razem.
blanka78 sama chciałabym mieć sesję nad morzem ja mam jakiś niesamowity sentyment do Bałtyku, nawet po naszej podróży chcę chociaż na weekend pojechać nad morze, właściwie co roku jestem nad morzem _________________
My również jedziemy nad morze, najprawdopodobniej do Łeby Finanse nie pozwalają na nic innego, ale uwielbiamy Bałtyk, jeździmy co roku. Tym razem wybierzemy się po prostu na dłużej i do miejsca z troszkę lepszymi warunkami. W końcu pokój ważny jest w podróży poślubnej A sesję też będziemy mieli nad morzem, dom rodzinny narzeczonego jest blisko morza, więc nie będzie problemu. Tylko jeszcze nie wiemy kiedy miałaby być ta sesja, chyba dopiero jakoś na początku września. _________________ "Jest taka ogromna moc w człowieku,
która każde ciało uniesie ku górze -
to Miłość."
Roman Mleczko
Angelka, to widzisz, są też plusy spania w namiocie, śpicie, gdzie chcecie U nas namiot by nie przeszedł, ja jestem za wygodna. Już bym prędzej nigdzie nie pojechała. Tutaj przyznaję się bez bicia, jestem rozpieszczona do cna w tym względzie, u mnie w pokoju obowiązkowo łazienka, najlepiej pościel własna Piasku w pokoju nie toleruję! A pokoje wybieram po fotkach głównie łazienki :P Takie ze mnie rozpieszczone dziewuszysko, ale to chyba po traumach kolonijnych mi zostało Ale jeśli Wy lubicie spanie w namiocie, w sensie jesteście przyzwyczajeni i nie macie oporów to czemu nie? Naprawde może być fajnie
_________________ "Jest taka ogromna moc w człowieku,
która każde ciało uniesie ku górze -
to Miłość."
Roman Mleczko
My też ze względu na finanse zostajemy w Polsce. Jedziemy po ślubie na 4 dni do Kazimierza Dolnego. Zarezerwowaliśmy apartament w samym rynku. Początkowo myśleliśmy o Toskanii, ale koszty wesela przerosły nas... _________________
my mielismy jechac na barbados w listopadzie ale okazuje soe ze to pora deszczowa wiec albo przelozymy na grudzien albo moze seszele? Taki jest plan to maja byc wakacje najegzotyczniejsze w naszym zyciu wiec licze sie z kosztami _________________
Ostatnio sprawdzałam cenę naszej wycieczki poślubnej, którą wykupiliśmy w akcji first minute i okazuje się, że ten termin podrożał o 1000 zł od osoby! W związku z tym jesteśmy o 2000 zł do przodu, albo inaczej - wydaliśmy tyle ile było planowane, za to "towar" jest o klasę lepszy od pierwotnych planów Wreszcie jakaś miła odmiana ;)
Tak więc dziewczyny z 2011 roku - polecam przyjrzeć się first minute
A my wymyśliliśmy sobie podróż pociągiem do Czech (zwiedzić wszystkie znane miejsca pociągami/autobusami/taxi i ostać na parę dni w Pradze i posiedzieć w knajpach i poszaleć no i pozwiedzać ) z Czech na Słowację jedziemy i parę dni w Bratysławie a resztę zwiedzamy Słowację pociągiem albo ich inną komunikacją. _________________
poniewaz zwiedzilam juz troche swiata postanowilam dodac swoje trzy grosze i obalic niektore mity.
tak sie sklada ze wrzesien to najlepsza pora na wyjazdy, poniewaz jest po wakacjach (niski sezon) i wiekszosc takich resortow obniza ceny, po drugie pora deszczowa nie oznacza ze bedzie padalo dzien w dzien przez 24h na dobe. bylam w wielu miejscach na caraibach (DR, Meksyk, Kuba, Antiga etc), zawsze we wrzesniu i zawsze byla wspaniala pogoda, a deszcz padal tylko przez pare minut, a nawet jesli padal to nie bylo nic wspanialszego niz siedziec podczas deszczu w morzu.
Ktoras z dziewczyn napisala ze w Meksyku nie ma co zwiedzac????????? Musiala to napisac osoba ktora oczywiscie tam nie byla!!!!!!! Meksyk jest wspanialym miejscem, polecam z calego serca!!
Za to mnie osobiscie najbardziej podobalo sie na Kubie....... raj na ziemi......... polecam zwiedzenie Havany - z tamtad przywiezlismy na wesele 100 Kubanskich cygar.. wuuuhhuuu
Jesli chodzi o Teneryfe, nie chce was dolowac dziewczeta, ale oprocz wulkanu Teide to nie ma tam nic do zwiedzania, no chyba ze nastawiacie sie na zwiedzanie ekskluzywnych butikow plus w resorcie Los Americanos nie ma ani jednej prawdziwej hiszpanskiej restauracji:( tylko steak house'y i angielskie puby. Jesli chcecie zobaczyc cos wiecej to proponuje wynajac na miejscu auto i jechac na druga strone wyspy!
Jesli macie jakies pytania to chetnie odpowiem.
wszystkim forumowiczka zycze milych wojarzy i cudownego miesiaca miodowego:-)
E
Ja tam jestem cykor i boję się ryzyka, zwłaszcza jak przeglądałam średnią sumę opadów na Kubie we wrześniu z opadami w Polsce. Wychodzi na to, że nasza jesienna plucha to pikuś ;) Chociaż myślę, że jakby pojechać przynajmniej na te 2 tygodnie, to wtedy ryzyko się minimalizuje - mimo możliwych dni deszczowych i tak zawsze zostanie wystarczająco wiele tych słonecznych Zdecydowaliśmy się jednak na wyjazd tygodniowy i w związku z tym musi być pięknie
A na Teneryfie trzeba będzie wynająć samochód albo skuterek i mknąć w poszukiwaniu uroczych zakątków, nie nastawiając się na zwiedzanie i tyle