Wysłany: Pon Lis 26, 2007 8:38 pm Temat postu: Nauki przedmałżeńskie - przyspieszone kursy
Sala, zespół, kamerzysta są, ale czas zająć się sprawami kościelnymi, bo ślub już w sierpniu. Czy wiecie kiedy i gdzie organizowane są kursy przedmałżeńskie w trybie przyspieszonym? Zależałoby nam na takich, które nie będą kolidowały z zajęciami zawodowymi, slyszalem ze kolega 3 lata temu byl na przyspieszonych kursach w Trzebnicy (chyba Bazylika św. Jadwigi) - tzn. sobota, niedziela caly dzień. Czy ktos wie gdzie są takie organizowane? Moze byc nawet w jakims miasteczku pod Wrocławiem. Ewentualnie jakieś kursy dwutygniowe, możliwie w najbliższym terminie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
W czerwcu ma być podobno kolejna edycja nauk weekednowych w Trzebnicy.
Hej Daag,
Jak bedziesz
znala dokladna date to daj znac. Bede Wdzieczna Fajnie by bylo
gdyby sie zaczely pod koniec czerwca:)
Polecam, sami byliśmy na tych naukach w styczniu...
A co do terminu to zadzwoń do księdza i zapytaj o termin i zapisz się(
bo później są kłopoty z miejscem,jest dużo osób chętnych),jak coś to
mogę podać namiary na priv :-)
W czerwcu ma być podobno kolejna edycja nauk weekednowych w Trzebnicy.
Hej Daag,
Jak bedziesz znala dokladna date to daj znac. Bede Wdzieczna Fajnie by bylo gdyby sie zaczely pod koniec czerwca:)
Polecam, sami byliśmy na tych naukach w styczniu... A co do terminu to zadzwoń do księdza i zapytaj o termin i zapisz się( bo później są kłopoty z miejscem,jest dużo osób chętnych),jak coś to mogę podać namiary na priv :-)
Dokładnie, my też byliśmy w styczniu i polecam. Dowiadywać się najlepiej u źródła a inne informacje o tych kursach już pojawiły się na forum.
w tą sobotę (8.03) będą nauki weekendowe w Oławie. rozpoczną sie mszą o godz 18. jest to parafia p.w. śś Piotra i Pawła pl.Zamkowy 16. Dziewczyny, które były w lutym na tych naukach pisały, że trwają tylko ten jeden dzien i po wszystkim
Dzwoniłam do parafii p.w. śś Piotra i Pawła pl.Zamkowy 16 i faktycznie są bezpłatne. I trwaja 2 dni sobota niedziela tak jak wczesniej było napisane o 18 godzinie msza a potem nauki
A czy ktoś może wie jak wyglądają nauki w Kościele pw Matki Bożej Nieustającej Pomocy na Muchoborze Małym? Ile mniej więcej trwają, czy sa odpłatne i ogólnie jakie wrażenia??
Dzwoniłam do parafii p.w. śś Piotra i Pawła pl.Zamkowy 16 i faktycznie są bezpłatne. I trwaja 2 dni sobota niedziela tak jak wczesniej było napisane o 18 godzinie msza a potem nauki
ja nie moge sie tam dodzwonic jesli wiesz kiedy sa najblize kursy w olawie to bardzo prosze o taka informacje i czy trzeba sie wczesniej zapisywac pozdrawiam
również nie mogę się dodzwonić, a też mi zależy na informacji, kiedy będzie najbliższy kurs... telefon znalazłam w internecie, ale nie wiem, czy jest dobry - jeśli ktoś mógłby podesłać mi namiary na priv będę BARDZO wdzięczna
dodzwoniłam się do parafii w Oławie, ale jeszcze nie jest znany termin następnego kursu - mamy być cierpliwi, jak ustalą termin to ogłoszą w kościele po mszy... problem tylko, że jesteśmy z wrocławia... jest na forum może ktoś z tej parafii i ewentualnie mógłby dać znać? myślę, ze nie tylko mnie ta informacja się przyda pozdrawiam
PS. w Trzebnicy następne kursy będą w czerwcu, ale dokładnej daty też jeszcze nie ma.
My dzisiaj zaczynamy weekendowy kurs przedmałżeński Bardzo jestem ciekawa co to będzie, zaczynamy dziś o godzinie 18 a kończymy o 15 w niedziele. Cena to 250 zł od pary, w tym nocleg i wyrzywienie. Nie będę ukrywać że jestem niepraktykującą jeśli chodzi o sprawy kościelne i troche mam stresa ...
_________________ I can fly but I want his wings...
Ja byłam na naukach w Archidiecezji Gliwickiej bo nie znalazlam wtedy nic bliżej wrocławia. Ale godzinka drogi autostrada wiec nic strasznego. Nauki trwały 2 dni (sobota, niedziela). Cena to 70zl/os - w tym jest nocleg, pyszne jedzonko i materiały :-) Bylo bardzo sympatycznie, tylko co nieco bolało od twardych krzeseł ;) na koniec nauk dostaje się papier w którym od razu zaliczana jest pierwsza wizyta w poradni. Bardzo serdecznie polecam
Wczoraj udało mi się dodzwonić do Parafii pw. Piotra i Pawła w Oławie!!!! Najbliższe nauki są organizowane w dniach 26, 27 kwietnia. Start uroczystą msza o godzinie 18:00. Potem nauki, pewnie do 20tej.
WAŻNE: Nauki weekendowe obejmuja zarówno zajęcia Kościelne jak i zajęcia w ramach Poradni Życia Rodzinnego. Po wskazanym weekendzie uzyskamy uzyskujemy pełne zaświadczenie, umozliwiające uzyskanie jakże wypragnionego przez nas ślubu
Nie pytałem się czy nauki są płatne.Wydaje mi się, że nie.
Jesli ktoś potrzebowałby potwierdzić informacje czy też dopytać sie o szczegóły, to zauwazyłem, że biuro parafialne jest czynne prawdopodobnie w czwartki w okolicach 16tej.
Jesli ktoś z Was dowiedział by sie czegoś więcej, to prosze o stosowny komentarz na Forum.