Wysłany: Czw Sty 31, 2008 12:47 pm Temat postu: tort+ciasta - jakie wybieracie?
Witam,
jak to u was z ciastami i tortem... Gdzie zamawiacie, jakie ciasta, jakie smaki,moze macie osobę, ktora piecze i jest godna polecenia??? a no i może jakies info o cenach.... Z tego co wiem to Ci, którzy pięką wspaniałe torty odstaja z wspaniałymi ciastami daleko w tyle... Czekam na info od was...
my co moze nietypowe będziemy na 90% zamawiali ciasta i torty z Bralina (wioska - no mam nadzieję że wioska i nit się nie obrazi że tak napisałam ) jest niedaleko Kępna mam w tamtych rejonach rodzinę ;) i cukiernia jest thebest - zawsze na wszystkie rodzinne imprezy rodzinka kupuje tma ciasta i ceny sa konkurencyjne - tylko muszę zadzwonić w tym tygodniu czy dowożą czy samemu trzeba pojechac nawet jakbyśmy mieli zapłacić to i tak się opłaca bo ceny sa konkurencyjne
Wolak ma rewelacyjne ciasta,zamawiałam kilka razy ale ceny masakra,przy ilości na wesele można zbankrutować.Torta polecam u spychały też bardzo dobre a ceny już nie takie zwariowane.Do tego jeszcze cukiernia na gajowej,kupuje tam na niedziele czasami i pychota.Ceny różne pewnie przy dużej ilości inaczej. _________________
Ja polecam cukiernię Ożóg z ulicy żernickiej we Wrocławiu, szczególnie te torty z bita śmietana i owocami. Ciasta maja nie specjalne ale tort rewelacja
ja polecam cukiernie na psim polu przy ul. Krzywoustego. nazwa jest chyba "Gondek" albo "u gondka" no w kazym razie Gondek albo Gądek to nazwisko wlasciciela i od tego jest nazwa cukierni polecam z calego serca, wieloletnia tradycja i dobre ceny _________________ "Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego." Lew Tołstoj
A ja polecam cukiernie babeczka vis a vis opery. Wsszystkie torty slubne kosztuja 45 zl/kg, stelaz bez kaucji, dowoz gratis a poza wroclaw 1zl/km. Ostatnio bylismy z narzeczonym na degustacji i chyba wybierzeby ich tort
Dziewczyny, a czy mozecie podac przyblizone ceny ciast i tortow weselnych? Bo np. ja moge doplacic 10zl od lebka w lokaclu weselnym za ciasta z tortem; i np. na 100 osob wyjdzie 1000zl; chcialam jakos porownac ceny w cukierniach do cen oferowanych w lokalu weselnym. Dajcie znac!
PS ile ciast powinno sie zamowic na 100osobowe wesele?
Ja się zastanawiam czy wogóle jest sens brania ciasta. Czy sam tort i dużo owoców nie będzie ok. Ciasto schodzi tak naprawdę słabo- owoce, szczególnie w czerwcu myslę że będą dobrze schodzić.
Ja się zastanawiam czy wogóle jest sens brania ciasta. Czy sam tort i dużo owoców nie będzie ok. Ciasto schodzi tak naprawdę słabo- owoce, szczególnie w czerwcu myslę że będą dobrze schodzić.
Laszko, bardzo słuszna uwaga - u nas w cenie menu zawarty jest deser podawany po obiedzie (np. mus z białej i ciemnej czekolady na konfiturze z owoców leśnych czy krem śmietanowo-waniliowy z truskawkami), do tego oczywiście zakupimy tort i owoce, które będą stały gdzieś z boku przez całą imprezkę
Ja również zaczęłam się zastanawiać czy w związku z tym kupować jeszcze ciasta? Nie bywałam osobiście na zbyt wielu weselach, ale tam gdzie byłam ciasta szły średnio..jest tyle fajnych dań czy przekąsek do spóbowania, że na ciasto nie starcza miejsca..
U nas nie będzie bardzo dużo osób, więc nawet nie chodzi o oszczędzanie na ciastach, bo to kwestia kilku blach.. tylko o samo marnowanie jedzenia.. strasznie tego nie lubię, a i tak mnóstwo jedzenia i resztek pójdzie w kubeł..
My też mamy wesele w czerwcu i może macie racje dziewczyny że tort+ owoce by wystarczyły, ale wydaje mi się że ciasto też powinno być. Chociaż byłam już na wielu weselach w różnych porach roku i nie jadłam ani razu ciasta. Ala napewno znajdą się jakieś ciocie co sobie kawałeczek ciasta nałożą. Więc żeby nie było zamówie kilka blach u znajomej, która piecze ciasta, nawet jak nie pójdzie to nie bede słuchać, że nie było ciasta na waszym weselu.
Więc żeby nie było zamówie kilka blach u znajomej, która piecze ciasta, nawet jak nie pójdzie to nie bede słuchać, że nie było ciasta na waszym weselu.
Hehe, ale zdajesz sobie sprawę, że istnieje poważne ryzyko że jak ktoś chce ponarzekać, to i tak się znajdzie powód - nawet jak nie powód typu "jak to, nie ma ciasta?!" to (nawet jak będzie ciasto) - powód "jakieś średnie to ciasto co zamówili" się zawsze znajdzie ;)
W związku z tym ja postanowiłam nie uszczęśliwiać wszystkich na raz, bo i tak się nie da .. a co najwyżej osiwieć można
A poza tym pomyślałam, że skoro u nas będzie po obiedzie deser - więc ochota na słodkie zostanie zaspokojona na dłuższy czas (a jeśli nie to będzie winogron, mandarynki itd), a potem o 12 wjedzie tort - każdy znowu się poczęstuje, a reszta chyba zostaje na sali (?) dla tych co mieli by jeszcze potem ochotę na słodkie.. to chyba słodkiego starczy ..
Zresztą podejmę decyzję za kilka m-cy )) zobaczę jak schodzi ciasto, na weselach na które idę w tym sezonie.
Masz racje, jak macie deser to w sumie niekt nie bedzie chciał już ciasta. Ja mysłałam o lodach ale w hotelu gdzie mamy wesele są drogie wiec nie będzie lodów. Nie ma co przesadzać z iościa jedzenia.
(A tych co będą narzekać bedzie tak czy siak spora ilość. W sumie już są. Śmiać mi się chce jak dają dobre rady na temat sali, orkiestry ci którzy swoje wesele robili w domu ( na raty). Ale nie bede sie przejmować to nasz dzien i będzie najpiekniejszy.)
Mogę wam polecić cukiernie "u spychały" to jest przy pereca. Mają też swoja stronę.
Ciasta i torty są wyśmienite. Na ich stronie mozna zobaczyc zdjęcia tortów weselnych...mniam mniam,
zjadłabym wszystkie! A ceny myślę że sa przystępne no i przy większych zamówieniach można pewnie negocjować cenę!!
cen niestety nie mozna negocjowac a torty owszem i pieknie ale cholernie drogie.....za tort na 100 osob licza sobie 1300 zl. + 500 zyla kaucji za stojak ktory trzeba zarezerwowac 3 mc przed slubem....bardzo chcielismy miec od nich tort ale po uslyszeniu ceny zrezygnowalismy.....
Ostatnio zmieniony przez wi. dnia Nie Mar 21, 2010 2:21 pm, w całości zmieniany 1 raz