Mi się też marzy jakaś egzotyka. W końcu tylko raz w życiu będzie mnie na nią stać Tak naprawdę uważam, że później zawsze na coś będzie trzeba wydać te pieniądze i zawsze będzie się mówiło, ze to nam potrzebne albo tamto bardziej niż jakaś wycieczka. Tu jakiś mały remoncik, później będą dzieci. Ze względu, ze moi znajomi biorą ślub 2 miesiące przed nami to mieliśmy jechać razem. Zawsze raźniej jak jest więcej osób. Jednak kumpela chce jechać do Bułgarii, a to jak dla mnie jest na wyciągnięcie ręki i można w każdej chwili tam pojechać. Marzy mi się właśnie Tunezja, Turcja albo Indie.W zależności ile będziemy mieć kasy to coś wybierzemy extra
Propnuje nie planowac podrozy poslubnej z inna para. U nas dokladnie tak bylo planowane. Znajomi mieli brac slub tego samego dnia co my. Zdecydowalismy ze wspolnie pojedziemy w podroz poslubna do Indii. Bilety lotnicze wykupilismy duzo wczesniej wycieczka rowneiz w jakims tam stopniu zostala oplacona a tu okazalo sie ze miesiac przed slubem oni sie rozstali i wszytskie ich plany legly w gruzach. Przed slubem mielsimy tyle spraw na glowie a tutaj jeszcze doszla tak jedna. No coz skonczylo sie tak ze pojechalismy trojke. Nie powiem bylo super ale tak malo poslubnie. Odbijemy sobie w prszylym roku.
Tak na marginesie to moge polecic fajne niedrogie biuro na podroz do Indii - juz sprawdzone.
Itaka ma od wczoraj oferty na lato 2010 i już wypatrzyłam sobie kilka ofert, ale jeszcze przejdę się do biura, bo może zaproponują coś "specjalnego" w końcu to podróż poślubna. Chciałabym już powoli rezerwować jakiś wyjazd _________________
Ojoj wyspy kanaryjskie... Mnie sie zawsze marzyła wycieczka gdzies nad wode - palmy, piasek, ciepełko.. M. znow chcialby plecak+góry.. a stanelo ze jesli juz, to Paryż... W sumie miasto romantyczne..przynajmniej w teorii ;) _________________
My wlasnie dzisiaj kupujemy w Itace wakacje na Wyspach Kanaryjskich a konkretnie Fuerteventura. Chcemy leciec 3 maja, kupujac bodajrze do 3 stycznia na przyszly rok Itaka ma bardzo ciekawe znizki, na nasza oferte cos ok 25%, tak wiec warto zaplanowac wczesniej
potwierdzam My też kupowaliśmy naszą podróż w Itace w grudniu zeszlego roku i zniżka byla naprawde baaardzo atrakcyjna.. Dla porównania para, którą poznaliśmy na miejscu za taki sam termin kupowany w ofercie Last Minute placiła po 600 złotych więcej od osoby!!
Szkoda ze biura podrozy nie robia tu nam zadnych specjalnych ofert i akcji "podroz przedslubna", "podroz poslubna", "promocje dla just married", kolezanka mi mowila, ze w Anglii bardzo dbaja o te klientele, bo prawie kazdy w taka podroz jedzie i podobno niektore biura maja specjalnie cos extra dla takich osob. Ale u nas biura mimo rzekomego kryzysu maja to gdzies...
Szkoda ze biura podrozy nie robia tu nam zadnych specjalnych ofert i akcji "podroz przedslubna", "podroz poslubna", "promocje dla just married", kolezanka mi mowila, ze w Anglii bardzo dbaja o te klientele, bo prawie kazdy w taka podroz jedzie i podobno niektore biura maja specjalnie cos extra dla takich osob. Ale u nas biura mimo rzekomego kryzysu maja to gdzies...
Bunia - niektore biura u nas rowniez maja promocje na podroze poslubne. Moja kuzynka wyhaczyla taka w tym roku i pojechalai ze znizka na Krete. Nie wiem tylko co to za biuro bo oni w Lodzi mieszkaja.
My właśnie wybraliśmy sobie podróż z Itaki, ale jeszcze czekamy na oferty z dwóch innych biur ale prawdopodobnie zostaniemy przy Itace i jeszcze przed Świętami będziemy rezerwować. Też chciałabym ofertę dla nowożeńców ale w każdym biurze mówią, że zaznaczają, że to podróż poślubna a co zrobi z tym hotel to już nie ich sprawa ;/ _________________
Jednak u nas niestety nie jest to tak bardzo rozpowszechnione. Zdarzają się biura, które oferują takie imprezy, ale najczęściej jest tak, że oni zapisują, że to podróż poślubna, a wszystko później zależy od hotelu, w którym się zatrzymujemy. Szkoda, że biura podróży nie chcą nic takiego organizować, bo na pewno mieliby na to zbyt. Dużo ludzi skusiłoby się na coś takiego. _________________
Dziewczyny, a po co nam Wam 'specjalna podroz dla nowozencow'? Bo jesli chodzi o szampana i kwiaty na powitanie to mozna je zamowic w kazdym lepszym hotelu.
Może takie "specjalne" oferty miałyby jakieś fajne dodatkowe atrakcje dla nowożeńców. Wiadomo, że o takie atrakcje też można się postarać na własną rękę, ale jakby wszystko było zapewnione w pakiecie to by było łatwiej i przyjemniej _________________
A my planujemy Egipt Bo ciepło, bo jeszcze nas stać i bo to d kiedy przeczytałam pierwszą książkę było to moje największe marzenie, które z różnych przyczyn do tej pory nie zostało zrealizowane. W przyszłym tygodniu podpisujemy umowę i ... byle do września
Też myśleliśmy nad Egiptem, ale bierzemy ślub w czerwcu więc będzie tam chyba bardzo gorąco. Zdecydowaliśmy się więc na Grecję (temperatura jest trochę niższa), dokładnie półwysep Chalkidiki. Troszkę taniej niż na Riwierze Olimpijskiej, a zależy nam na Grecji kontynentalnej,nie wyspach, gdyż chcemy się wybrać na wycieczkę do Aten. Była któraś z Was na tym półwyspie i może podzielić się wrażeniami?
A ja podobnie jak fiorka wybieram się z moim przyszłym mężem na Wyspy Kanaryjskie na Fuerteventure. Nawet do tego samego hotelu tylko fiorka 3 maja a ja 10, więc niestety się miniemy. Ale wyspa piękna. Bialutki piaseczek i ocean. Jak dla mnie spełnienie marzeń na taką podróż :-)