Ja uważam, że jak njabardziej wypada. Oczywiście o ile wiesz, że sami o to nie zadbali. A jeżeli nawet to i tak uważam, że milej jest dostać coś zrobionego własnoręcznie niż kwiaty, które wytrzymają tydzień.
my też się nad taką księgą zastanawiamy... Tylko pytanie, gdzie ją postawić zeby była widoczna dla wszystkich... I szczerze, mówicie, że się sprawdza, że nie jest to niepotrzebny wydatek? Wiecie może gdzie we Wrocławiu można kupić taką księgę? I nie pytam o allegro...
dla takiej ksiegi wystarczy maly stolik i naprawde wszystko jedno gdzie on sie znajduje
a zeby wpisów było jak najwiecej wystarczy ze zespół powie na początku przyjecia że Państwo Młodzi proszą o wpisy do swojej pamiątkowej księgi i wtedy na pewno będzie co poczytac a im dalej tym ciekawiej ;)
..ja zakupiłam taka księgę w COŚCIE, co prawda kosztowała ok.80 zł....ale jest ładna...taka w kolorach naszej ślubnej papeterii-brązowo-złotej, ( zaproszeń wizytówek i karteczk na alkohol) planuję zrobić stolik w tym stylu...jednak dekoracja będzie z biało-złota (kryształki na stoliku i złotych świeczki pływające w tym naczynku z wodą...
Wiecie, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale zamówiłam na allegro Księgę Gości. Ładna, bordowa z serduszkami. Minimum tekstu, a jednocześnie wszystko, co najważniejsze zawiera... Jeszcze nadrukują na wewnętrzne strony nasze zdjęcie - będzie jako tło do wpisów. Luby mówił, że jemu się coś takiego nie podoba, ale jak chcę to żebym zamówiła. No i kliknęłam "Kup Teraz" Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam i że goście będą się wpisywać - bo o to jestem najbardziej niespokojna przyznam się Wam szczerze. _________________
u nas tez byla ksiega gosci...uwazam ze to swietny pomysl...a jaka pamiatka:)
my nasza wreczylismy gosciom aby sama byla wymieniana miedzy stolikami...dodatkowo wyjasnilismy im przez mikrofon o co chodzi...:)wpisali sie prawie wszyscy:)
Dzięki patus - fajny pomysł z tym wręczeniem gościom, żeby krążyła Nasza orkiestra została już uczulona na to, że mają zaprosić gości do wpisywania się. Ale generalnie nie wpadłam na pomysł, żeby puścić ją między gości _________________
u nas tez ksiega wedrowala po stolikach z rak do rak. wszyscy goscie z wielka ochota wpisywali nam zyczenia- a ksiega zrobila na nich duze wrazenie- a dla nas teraz jest bardzo mila pamiatka _________________
My kupiliśmy jedna sami, a druga dostalismy w prezęcie przeszła przez całą sale i nikogo nie trzeba było prosić o wpis bo zadbały o to osoby które nam ją podarowały, niestety tą naszą uzupełniłam przed ślubem więc teraz zorbimy z nioem foto księgę gości z opisem kto gdie co i jak _________________
hnn sama się zastanaiwałam nad lista prezentów ... ale nie iwme czy to jest dobry pomysł .... powiedz mi kolezanko co Ty na takowej liście masz zamiar umieścić i jak ją rozleklamowac ... tzn jak ją gościom dac czy cos _________________
Mi się wydaje, że listy prezentów już się nie sprawdzają. Zresztą je się chyba zostawia w jednym wybranym sklepie, a nie każdy ma do niego dostęp - bo np. rodzina ppary młodej pochodzi z różnych stron Polski. Nie wyobrażam sobie np. mojej babcki, mieszkającej koło Warszawy żeby dzwoniła czy zamawiała coś z listy zostawionej w sklepie we Wrocławiu. Poza tym coraz modniejsze wydają się koperty - my w grzeczny, wierszowany, sposób poprosiliśmy o koperty własnie. Zresztą, każdy zrobi jak uważa.
Ale można też taką listę zostawić w opiece np świadkowej czy mamie czy jeszcze komuś innemu i po prostu poinformować gości żeby się z tą osobą w sprawie prezentów kontaktowały. No i np mama powie cioci jak ciocia zadzwoni że na liście jest coś coś i coś i ciocia mówi że to ona kupi coś nr 2 i wtedy mama wykreśla coś nr 2. A potem jak dzwoni wujek to mama znowu mówi co jest na liście ale cosia nr 2 już nie czyta
A ja ciągle myślę nad tym czy wypada dać wierszyk że chcemy kasę a nie prezenty
a tak na marginesie to wątek o liście już gdzieś jest, tylko nie mogę go znaleźć