Wysłany: Wto Mar 03, 2009 7:35 pm Temat postu: "Dzieciaczki Forumowych Panien Młodych"
oficjalnie otwieram nowy wątek !!!!!!! grono zafasolkowanych forumowych panien młodych szybko się powiększa Im nas więcej tym weselej
Wklejajmy zdjęcia z USG, naszych rosnących brzuszków, fotki narodzonych już dzieciaczków. Wymieniajmy się przeróżnymi informacjami np. na temat wyprawki, dolegliwości ciążowych, szpitali, lekarzy, porodów i wychowywania dzieciaczków i wszystkiego co nam przyjdzie do głowy Każda porada każdej ciężarnej i mamy jest mile widziana i chętnie czytana
UWAGA MAMUSIU CHCESZ SIĘ DOPISAĆ, NAPISZ DO MNIE NA PRIV
jeżeli chcesz zaktualizować podane dane również pisz
Starające się mamusie
1. nick mamuśki:franiula staramy się od: 01 sierpnia 2009r.
2. nick mamuśki: staramy się od:
3. nick mamuśki: staramy się od: Ciężarne mamusie
1. nick mamuśki: Patus termin porodu: 30 październik 2009 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona: Wiktor/Wiktoria szpital w którym che rodzić:Szkocja
2. nick mamuśki: Cathy termin porodu: 12 listopad 2009 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: chłopczyk wybrane imię/imiona: Filip szpital w którym che rodzić:Dyrekcyjna
3. nick mamuśki: OLICA termin porodu: 19 listopad 2009 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: dziewczynka wybrane imię/imiona:Malwina szpital w którym che rodzić:Dyrekcyjna a jeśli się nie uda to Kamieńskiego
4. nick mamuśki: majencia&pawcio termin porodu: 5 stycznia 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona: szpital w którym che rodzić:Kamieńskiego 5. nick mamuśki: kasik77 termin porodu: 20 stycznia 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: córeczka wybrane imię/imiona: Julcia szpital w którym che rodzić: Kamieńskiego 6. nick mamuśki: blekotka termin porodu: 10 luty 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: chłopiec wybrane imię/imiona: Borys szpital w którym che rodzić:
7. nick mamuśki: d&g termin porodu: 23 luty 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: córeczka wybrane imię/imiona: szpital w którym che rodzić:Legnica 8. nick mamuśki: astranica termin porodu: 07 marca 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona: szpital w którym che rodzić:Niemcy, Friedberg
9. nick mamuśki: whortleberry termin porodu: 23 marca 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona: Marysia/Michaś szpital w którym che rodzić:
10. nick mamuśki: anulek termin porodu: 26 marca 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona: szpital w którym che rodzić:
11. nick mamuśki: plum termin porodu: 8 kwietnia 2010 rodzaj ciąży: płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona: szpital w którym che rodzić:
12. nick mamuśki: mariusz.f termin porodu: 14 kwietnia 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona:Olivka/Szymon, Alan, Olivier, Fabian. szpital w którym che rodzić:Kamieńskiego
13. nick mamuśki: moonka86 termin porodu: 30 kwietnia 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona:Kacper/Lenka szpital w którym che rodzić:
14. nick mamuśki: Anecia:) termin porodu: 17 czerwiec 2010 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona: szpital w którym che rodzić:Dyrekcyjna
15. nick mamuśki: Maaag termin porodu: 21 czerwca 2009 rodzaj ciąży:pojedyncza płeć dziecka/dzieci: wybrane imię/imiona:Maria Magdalena/ Wojciech szpital, w którym chce rodzić:Gliwice
Rozpakowane mamusie 1. nick mamuśki: asiaczek789 data porodu: 08 luty 2009r. rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/ci: chłopak imię/ona dziecka/ci: Jakub waga/wzrost dziecka/ci: 2900g/51 cm szpital w którym urodziłam: Wrocław, Kamieńskiego 2. nick mamuśki: larkaa data porodu: 14 luty 2009r. rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/ci: dziewczynka imię/ona dziecka/ci: Kalina waga/wzrost dziecka/ci: 3330g/53 cm szpital w którym urodziłam: Wrocław, Kamieńskiego
3. nick mamuśki: kt data porodu: 26 kwietnia 2009r. rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/ci: dziewczynka imię/ona dziecka/ci: Alicja waga/wzrost dziecka: 3110 g/53 cm szpital w którym urodziłam: Wrocław, Kamieńskiego
4. nick mamuśki: wikucha data porodu: 03 lipca 2009r. rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/ci: dziewczynka imię/ona dziecka/ci: Maja waga/wzrost dziecka/ci: 3665g/54 cm szpital w którym urodziłam: Wrocław, Kamieńskiego
5. nick mamuśki: karolina28 data porodu: 03 lipca 2009r. rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/ci: dziewczynka imię/ona dziecka/ci: Pola waga/wzrost dziecka/ci: 3130g/51 cm szpital w którym urodziłam:
6. nick mamuśki: Niczkuś data porodu: 18 lipca 2009 rodzaj ciąży: pojedyncza płeć dziecka/ci: chłopiec imię/ona dziecka/ci: Antoś waga/wzrost dziecka/ci: 3180g/54cm szpital w którym urodziłam:
7. nick mamuśki: Jagmad data porodu: 22 września 2009 rodzaj ciąży: bliźniacza płeć dziecka/ci: chłopcy imię/ona dziecka/ci: Maksymilian i Aleksander waga/wzrost dziecka/ci: Maksiu - 2900g. , Oluś - 2450g. szpital w którym urodziłam: _________________
Ostatnio zmieniony przez wi. dnia Pon Paź 19, 2009 4:15 pm, w całości zmieniany 53 razy
Kasia jako że już masz to za sobą.....powiedz mi kiedy zaczęliście kompletować wyprawkę???? Ja mam zgryz bo nie wiem kiedy zacząć i od czego!!!!! stresuje się tym.....
Wiem przynajmniej jaki wózek już chcę
Będzie taki tylko w innym kolorze, zielonym albo jak by był to fioletowym....bo różowy jakoś tak do mnie nie przemawia no i chcemy żeby wózek przydał się tez i przy następnym szkrabie bo na jednym nie zamierzamy poprzestać
wybrałam tez już łóżeczko a dzisiaj wypatrzyłam fajną wanienkę
Czesc dziękuje moje kochane babeczki!!! Jestem w trzypaku w piątek ide na usg i napewo wkleje foteczke!! Bo na tej co mam to bardzo słabo widać dwa pęcherzyki z zarodkami!!
A wątek jak najbardziej się przyda i napewno przyszłym mamom przydadzą się rady mam już z dzidziulkami przy cycuchu!!
Laeczko boską macie córeczke, jest śliczna. A ty wyglądasz kwitnąco!!!! Normalnie macierzyństwo ci kochana służy!!!!
Czesc dziękuje moje kochane babeczki!!! Jestem w trzypaku w piątek ide na usg i napewo wkleje foteczke!! Bo na tej co mam to bardzo słabo widać dwa pęcherzyki z zarodkami!!
A wątek jak najbardziej się przyda i napewno przyszłym mamom przydadzą się rady mam już z dzidziulkami przy cycuchu!!
Laeczko boską macie córeczke, jest śliczna. A ty wyglądasz kwitnąco!!!! Normalnie macierzyństwo ci kochana służy!!!!
jagmad a powiedz mi. ja tak z ciekawości się spytam...ty jesteż z bliźniaków czy może twój małżonek????
u mnie mój mąż jest bliźniakiem ale my nie mieliśmy tyle szczęścia co wy Ale oczywiście jesteśmy nawet i z jednego bobasa nie ważne jaka ilość nie ważne co byle było zdrowe i się urodziło
Ani ja ani mój mąż nie jesteśmy z bliźniaków, u mojego męża w rodzinie są bliźniaki tzn siostra dziadka mojego Kuby ma bliźniaki ale nie wiem czy to może miec jakiś wpływ.
Na usg było widać dwa pęcherzyki i najprawdopodobniej miałam owulacje w dwóch jajników i dlatego udało się wstrzelić w bliźniaki.
Na samym początku była nieamowita radość pomieszana ze strachem. Ale teraz jestem przeszczęśliwa!!
droga Wikucho (jako pedagog muszę, a raczej powinnam wiedzieć takie rzeczy, dlatego jestem zobowiązana odpowiedzieć na twoje pytanie chociaż nie jest skierowana do mnie) bliźniacze ciąże "dziedziczy" się po kobiecie, niestety nie jest to sprawa facetów, a szkoda. tzw. ciąże bliźniaczą "dziedziczy się" w co drugim pokoleniu ale tylko po stronie kobiet. Nawet jezeli mężczyzna ( w tym wypadku Twój małżonek) jest z ciąży blixniaczej to jest nikła szanasa (i to dwukrotnie bo w gre wchodzi jeszcze pokolenie) iż włąśnie on zostanie tatusiem blixniaków ( chyba, że żona jego ma takie "obziązenia genetycze"). najprościej mówiąc jezeli Twoja babcia jest z bliźniaków to masz szanse na urodzenie bliźniaków. Tak przynajmniej mówi teoria. Choc przyznam się że wśród moich znajomych i znajomych znajomych ta regóła sprawdza się w 100% nie znam przypadku w którym ciąża bliźniacza jest po linii ojca i to w pierwszym pokoleniu, tzn z pokolenia na pokolenie. Choć wierze w to że jak i od kazdej regóły sa wyjatki. teraz czekamy na odpis jagmad i zobaczymy czy to czego ucza na studiach sprwdza się w rzeczywistości. _________________
Chyba się nie sprawdza to czego was uczą haha, no ja jestem wyjątkiem od regóły z czego bardzo się ciesze!!
U mnie w rodzince u mamusi i ojcu nie było bliźniaków nawet kilka pokoleń wstecz. Więc chyba ja to poprostu bardzo chciałam dzidziulke i modliłam się o nią, i dostałam od Bozi dwie!!! A mój organizm dał reszte i przypięczętował mój mężuś
no z tego co ja się wywiedziałam od lekarzy jakiś rok temu to wiem że większe szanse na urodzenie bliźniaków ma siostra Michała niż to że on spłodzi bliźniaki. To czy u mnie były jakieś bliźniaki to nie mam zielonego pojęcia, wiem że u Michała w rodzinie to norma.
wikucha my kupowaliśmy wszystko stopniowo, wychodzimy z założenia, że lepiej się wydaje takie pieniądze niż jak wszystko mielibyśmy naraz kupić ja sporo rzeczy kupiłam na allegro, pierwsze zakupy zrobiłam w 5 miesiącu i były to pieluchy, smoczki, podgrzewacz, jakieś podkłady poporodowe, szczotki, cążki i butelki łóżeczko z pościelami kupiliśmy w 8 miesiącu, fotelik do samochodu w 9, a wózek po urodzeniu małej teraz jak mała ma prawie 3 tygodnie zakupiliśmy sobie karuzelkę na allegro i czeka na dostawę ;)
z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wkładki laktacyjne idą jak woda i potrzeba na nie worka siana (oczywiście trudno przewidzieć wcześniej czy sie będzie karmiło piersią czy butelką, bo w swoim otoczeniu widzę, że najłatwiej powiedzieć, że ma sie za mało pokarmu (co jest kompletną bzdurą, bo brak pokarmu występuje tylko przy chorobach lub inwazyjnym leczeniu, dziewczynom poporostu nie chce sie przetrzymać tego pierwzego okresu, żeby rozkręcić laktacje tylko odrazu BUTLA) i przejść na mieszanki). Dlatego warto inwestować we wkładki latakcyjne wielorazowego użytku, które pierze się w pralce.
Pozatym kupiłam na wstępie dwie paczki tych wielkich podpasek poporodowych, a tymczasem zużyłam ich z 7 paczek
kurcze dziewczyny czyli ze u mnie była by szansa żebym miała bliźniaki, moja babcia jest z bliźniąt, kurde ja może będę okropna ale nie chciałabym bliźniąt _________________
Witam Larkaa wielkie gratulacje twoja córcia jest przecudna a Ty wyglądasz kwitnąco.A wydaje się że tak nie dawno wybierałyśmy sukienki a tu już pierwsza dzidzia i następne w drodze Czas leci jak szalony.... Dużo zdrówka równierz dla przyszłych mam !!!
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 1:16 pm Temat postu: Re: ;
larkaa napisał:
wikucha my kupowaliśmy wszystko stopniowo, wychodzimy z założenia, że lepiej się wydaje takie pieniądze niż jak wszystko mielibyśmy naraz kupić ja sporo rzeczy kupiłam na allegro, pierwsze zakupy zrobiłam w 5 miesiącu i były to pieluchy, smoczki, podgrzewacz, jakieś podkłady poporodowe, szczotki, cążki i butelki łóżeczko z pościelami kupiliśmy w 8 miesiącu, fotelik do samochodu w 9, a wózek po urodzeniu małej teraz jak mała ma prawie 3 tygodnie zakupiliśmy sobie karuzelkę na allegro i czeka na dostawę ;)
z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wkładki laktacyjne idą jak woda i potrzeba na nie worka siana (oczywiście trudno przewidzieć wcześniej czy sie będzie karmiło piersią czy butelką, bo w swoim otoczeniu widzę, że najłatwiej powiedzieć, że ma sie za mało pokarmu (co jest kompletną bzdurą, bo brak pokarmu występuje tylko przy chorobach lub inwazyjnym leczeniu, dziewczynom poporostu nie chce sie przetrzymać tego pierwzego okresu, żeby rozkręcić laktacje tylko odrazu BUTLA) i przejść na mieszanki). Dlatego warto inwestować we wkładki latakcyjne wielorazowego użytku, które pierze się w pralce.
Pozatym kupiłam na wstępie dwie paczki tych wielkich podpasek poporodowych, a tymczasem zużyłam ich z 7 paczek
kuuuurcze !!!!!! ale lista......
co do tych podpasek to ja nie wiem sama czy będą mi potrzebne bo u mnie to nie wiadomo do koca czy bede normalnie rodzić czy cesarkę mi zrobią.
co do wkładek laktacyjnych to widziałam ostatnio gdzies jakąś promocje tylko nie pamiętam gdzie.
A czy zakupiłaś sobie te specjalne staniki do karmienia??? i jakąś specjaną koszule nocną do porodu??? Bo ja to lubie w podkoszulkach spac więc jako takich piżam to nie posiadam.
Ach i czy kupiliście wanienkę ????? zastanawiam się czy rzeczywiście jest taka niezbędna. Bo my w łazience będziemy mieć wanne nie prysznic.
co do wózka to byliśmy dzisiaj w BabyMaxx i już nam teściu wybrał.....taki trzy funkcyjny(spacerówka, głęboki i fotelik do samochodu).....tyle że za 2 tysiaki!!!!! Niestety ten co ja wybrałam (za 1100zylka) okazał się z lekka tandetny i teściu powiedział że szkoda kasy na coś co za 2-3 miesiące się rozpadnie. Zwłaszcza że chcemy go używac tez i przy kolejnym dziecku.
O łóżeczku to myslałam takim turystycznym bo potem łatwo spakowac i schowac ale jak pokazałam je Michałowi i teściowi to pokręcili nosami i powiedzieli że odpada, że lepiej zwykłe drewnianie.
ogólnie przeraża mnie to wszystko, w sensie te wszystkie wydatki. Tkwimy z Michałem w masakrycznie głębokim dołku finansowym i to aż po sam czubek głowy. Nie dość że mamy kredyty do spłacania to do tego jeszcze trzeba z 5000 koła na mieszkanie wydać (i wliczone w to są tylko takie rzeczy dzięki którym da się normlanie egzystować) i do tego jeszcze wyprawka.....
oczywiście broń boże nie żałuje że jestem w ciąży. przeogromnie się z tego cieszymy i pocieszamy że jakoś to bedzie i do 2012 jakos to przetrwamy. Byle tylko mieć prace i stały dopływ gotówki.
myślałam że w tym miesiącu zajedziemy do makro i kupimy hurtem jakieś pieluchy i kosmetyki a w innych sklepach jakieś ciuszki (dzisja byliśmy w Auchan i widziałam śliczne body i śpiszki i o dziwo za niecałe 17zł. pakowane po 3szt.) czy coś ale niestety z wypłat nie zostanie nam kompletnie nic (a nawet nam braknie na niektóre opłaty) więc jestem z lekka zdruzgotana. Ogólnie to chyba popadam w depresje z tego powodu.
pocieszam się tylko tym że w tym roku odpadną nam 3-4 kredyty i troszkę lżej będzie.
Franiula jak dobrze się postaracie to wam się bliźniaki trafią