Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 5:25 pm Temat postu: jakie garnki sa dobre?
Wiecie, tak sie wysmiewamy z tych dziwnych prezentow czasami ale ja wlasnie dostalam informacje od przyjacioli, ze oni chca na prezent komplet garnkow. Mamy podobny gust stad pewnie jej zaufanie - ale mamy podobny gust estetyczny, jednak na jakosci, parametrach - zupelnie sie nie znam. Prosze doradzcie, jakie, dlaczego, Zepter odpada oczywiscie bo cena... dzieki z gory!
Zepter nie bo po pierwsze to juz nie ten zepter co kiedys no a po drugie to cena ktora odstarsza. Ja polecam Tefal Inteligo jest zachwycona tymi garnkami.
ja korzystam z Philipiaka i zwykłych teflonowych...i jakoś lepiej mi się gotuje w tych teflonowych, jednak z Philipiaka jakość, smak potraw jest nieporównywlnie lepsza...tak jak poprzedniczka uważam, że lepsze będą TEFALA....
My gotujemy w Tefal Ingenio. Nic nie przywiera, nie przypala się. Teflonowa powłoka bardzo trwała, po blisko dwóch latach nie dzieje się z nią nic. Dzięki odczepianej rączce nie zajmują dużo miejsca w szafce. _________________
Dziewczyny, dziekuje! Ale teraz pytania: - co to jest ten Berghoff Philipiak i gdzie sie kupuje (to tez teflonowe?) - czy prawda jest ze teflon czasami gdzies odpada i pozniej jest to mega, mega szkodliwe? - czy teraz juz jednak teflonowe garnki sa the best i nie maja konkurencji wsrod metalowych czy ... nie wiem jakich nawet - na pewno nie emaliowanych, to jedno wiem. - teflonowe mam patelnie i jestem oczywiscie zachwycona, a jak kochane jest z garnkami i tym smakiem gotowania?
My gotujemy w Tefal Ingenio. Nic nie przywiera, nie przypala się. Teflonowa powłoka bardzo trwała, po blisko dwóch latach nie dzieje się z nią nic. Dzięki odczepianej rączce nie zajmują dużo miejsca w szafce.
Dokladnie one sie nazywaja Ingenio. Nie wiem skad mi sie wzielo Inteligo - chyba mi cos bank chodzi po glowie. Sorry za pomylke, ale mialam na mysli dokladnie te same garnki co marzena. I wlansie ta odczepiana raczka to jak dla mnie najlepszy ich atut.
Dziewczyny, dziekuje - a jak w przypadku tych plastikowych pokrywek jest z gotowaniem? Czym sie przykrywa? Plastikowymi chyba sie nie da? Czy garnki teflonowe sa rzeczywiscie the best? Prosze napiszcie mi wiecej, to az smieszne, ze o garnkach nic nie wiem...
Dziewczyny, dziekuje! Ale teraz pytania: - co to jest ten Berghoff Philipiak i gdzie sie kupuje (to tez teflonowe?) - czy prawda jest ze teflon czasami gdzies odpada i pozniej jest to mega, mega szkodliwe? - czy teraz juz jednak teflonowe garnki sa the best i nie maja konkurencji wsrod metalowych czy ... nie wiem jakich nawet - na pewno nie emaliowanych, to jedno wiem. - teflonowe mam patelnie i jestem oczywiscie zachwycona, a jak kochane jest z garnkami i tym smakiem gotowania?
Sory że cytuje sama siebie - Marzenka dziekuje za odpowiedz, na razie jest to moj faworyt, ale dlaczego ktoras z Was pisze ze smak z Philipiaka ( i co to jest?) jest lepsza? A myslalam, ze to takie latwe bedzie...
Mięso pieczone w garnkach marki Philipiak szybciej sie piecze , smaży, jest bardzo kruche. Te garnki mają grube dno, więc jak już sie nagrzeją, to wystarczy niewielka moc, by potrawa się ugotowała czy usmażyła. Długo też trzymają ciepło. Są to garnki na lata.
Negatywy : CENA (ja dostałam w prezencie ślubnym)i utrzymanie, bo to garnki ze stali, ale wystarczy ściereczka z Viledy i jest oki.....