BLOGIBUDŻET
szukaj  
na forum:  

Czego potrzebujesz na
ślub i wesele?
Wrocław i Dolny Śląsk
200 ofert!
   jesli koperta?
Wszystkie posty uznane przez administratora za teksty o charakterze reklamowym zostaną usunięte.
Oferta reklamowa znajduje się w tym linku
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
   « Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat »   
Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Autor Wiadomość
bystra
prawie tu mieszkam :)

bystra is offline 

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas bylo tak

od bogatej warszawki 400 zl/3 os. placilismy im tez za apartamenty. same noclegi to 450 zl i jeszcze wziely ze stolu mieso z obiadu dla swoich psow. takie cuda to chyba tylko w Stolicy. Smiac mi sie chcialo i zal mi ich bylo, tyle kasy, takie swiatowe a takiegow wstydu sobie narobili

Od gosci zza granicy jeszcze lepiej 500 zl/5 os a ich noclegi kosztowaly ok 600 zl a gdy dawali koperte maz uslyszal "od nas taka grubsza koperta" przynajmniej psa nie mieli

Od osob, ktore byly na slubie dostalismy w sumie 2 tys. i b. ladne prezenty.
Wiekszosc gosci weselnych dala ok 300-400 zl ale byli tacy co po tysiacu.

Suma sumarum nawet polowy wlozonej kasy w gotowce nie bylo bo z prezentami to owszem, ponad polowa. Nie narzekam, tak myslalam ale po dwoch pierwszych przyadkach niesmak pozostal
Powrót do góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MiAsia
prawie tu mieszkam:)

MiAsia is offline 

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja to już zaczynam się bać jak to będzie u Nas

Powrót do góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
k&m
gaduła forumowa
gaduła forumowa

k&m is offline 

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 12:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bystra ale sie nasmialam z tego ""od nas taka grubsza koperta" przynajmniej psa nie mieli "....

aga_wroc
rozkręcam się
rozkręcam się

aga_wroc is offline 

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 3:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja byłam ostatnio świadkiem na weselu.
Na poprawinach rozmawiałam z młodymi ile pieniążków zebrali. Co się okazało, że osoby które nie są majętne zbierały pieniążki cały rok na wesele i włożyły w kopertę o wiele więcej niż Ci co mają własne firmy. A najbardziej się usmieliśmy jak kuzynka panny młodej, która mieszka, pracuje w Londynie i ma tam swoją firmę i nie należy do osób niemajętnych dała im w kopercie 30 funtów he he he:) Smutne ale prawdziwe!!!

aga_wroc
rozkręcam się
rozkręcam się

aga_wroc is offline 

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 3:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja byłam ostatnio świadkiem na weselu.
Na poprawinach rozmawiałam z młodymi ile pieniążków zebrali. Co się okazało, że osoby które nie są majętne zbierały pieniążki cały rok na wesele i włożyły w kopertę o wiele więcej niż Ci co mają własne firmy. A najbardziej się usmieliśmy jak kuzynka panny młodej, która mieszka, pracuje w Londynie i ma tam swoją firmę i nie należy do osób niemajętnych dała im w kopercie 30 funtów he he he:) Smutne ale prawdziwe!!!

k&m
gaduła forumowa
gaduła forumowa

k&m is offline 

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 4:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bauhauah - ja uslyszalam ze "nie ma wodki nie ma prezentow" ;d bo na obiad to sie po komunii chodzi... a nie po slubie...

wiec z wielka rozkosza czytam sobie ten temat i pekam ze smiechu ;d choc od razu zalozylam ze mnie to nie dotyczy bo tyle co przeznaczylismy to wydamy i robimy dla siebie to cale zamieszanie a jak ktos bedzie chcial w nim uczestniczyc to zapraszamy
jak nie... javascript:emoticon('')

halia

halia is offline 

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 11:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja też się uśmiałam czytając to. Ale taka prawda jest, jak pisze aga_wroc,że Ci mneij majętni dają więcej niż ci,co mają jej pod dostatkiem.... No ale tak to już jest. Mam nadzieje,ze u nas tak nie będzie.

Pregnancy%20ticker
Powrót do góry

Aniołek z piekła rodem

Aniołek z piekła rodem is offline 

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 3:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem nie daje się mniej, niż koszt zaproszenia + ewentualnego noclegu. I koniec kropka. Inaczej to jest nietakt, jak przychodzi para, bądź rodzinka z dziećmi i dają 200 zł w kopercie, gdzie wesele od osoby kosztuje 160 zł... Rozumiem ludzi, którzy naprawdę mają ciężką sytuację finansową, to zupełnie inna bajka.
My z M. zawsze dajemy 600 zł w kopercie i nie ważne, czy są to nasi bliscy znajomi, rodzina, czy po prostu bardzo dalecy krewni.

Powrót do góry

franiula

franiula is offline 

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 6:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no takie opowiadania i sytuacje nie są mi obce , moja znajoma miała 4 koperty w których było po 50 zł , od kogo nie wiadomo bo się nie podpisał, ja tam nie liczę ze wesele mi się wróci bo to rzadko się zdarza 

nurse8

nurse8 is offline 

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja koleżanka dostała kilka pustych kopert!

anx

anx is offline 

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 10:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też się spotkałam nie raz z pustymi kopertami, znaczy nie ja, ale z opowiadań słyszałam.
Również uważam, że idąc na wesele taktownie jest dać tyle, żeby chociaż się się zwróciło w przeliczeniu na ilość osób które idą z danej rodziny. My tak właśnie robimy, plus jeszcze trochę, żeby młodzi mieli dla siebie, tak od nas.
My generalnie nie liczymy na kasę, no ale miło by było Very Happy
Oczywiście rozumiem jak jest jakaś sytuacja nieciekawa, że naprawdę nie ma z czego. Ale było tak, że przyszła 7-osobowa rodzina i dała w kopercie 200 zł, a na sam ślub kupowali nowe auto, żeby pokazać na co to ich nie stać. Brrrr... Nie cierpię takich ludzi.

Marikka

Marikka is offline 

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 11:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nurse8 napisał:
Moja koleżanka dostała kilka pustych kopert!
????!!!!Pierwsze slysze!!Jakie to slabe-nie rozumiem takich ludzi!!To po co przychodza??najesc sie za darmo i pobawic?Widocznie nie byli to dobrzy znajomi Pary skoro tak ich potraktowali!!

groszki

groszki is offline 

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 8:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mojej koleżanki tez sie zdażyła pusta koperta ale ewenementem była koperta gdzie było 50zł ale zeby nie było widać jaki to banknot oraz ze to tylko jeden banknot to włozone były pociete białe kartki
Przez pare dni jak sie dowiedziałam o pustych kopertach i o takich z 50 i 100zł nie mogłam tego strawić...Jak tak można...
Ale i tak najlepsza była jej ciocia...Przyjechali w 3 osoby (z dzieckiem) i w kopercie dali 150zł a po weselu sie zapytali czy im sie zwróciło no i ze  oni dali cos od siebie..

marzena

marzena is offline 

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 9:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Te puste koperty i ścinki papieru zwyczajnie nie mieszczą mi się w głowie. Zastanawiam się kogo ludzie zapraszają na wesele, że trafiają im się potem takie niespodzianki. Bliscy, nie ważne czy to rodzina czy znajomi, nie robią takich numerów. Jedyna rada, żeby uniknąć rozczarowań to dobrze przemyśleć listę gości.
Oczywiście, że nie każdego stać na 500 zł. Sami mieliśmy parę kopert, gdzie było 200-300 zł od pary, ale znając sytuację materialną tych gości więcej się nie spodziewaliśmy. Chcieliśmy żeby byli z nami i razem z nami się bawili, zwrócić się "za talerzyk" nie musiało. Natomiast wręczenie pustej koperty uważam za szczyt chamstwai bezczelności, o jakimkolwiek szacunku dla Młodych nie wspominając.

http://picasaweb.google.pl/mruczusie

Zajazd Azyl, Metropolis, M&E Pośpieszni, M.Makarowski mmfilms - polecamy, bo mamy wyłącznie dobre wspomnienia
Powrót do góry

OLICA

OLICA is offline 

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 10:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas jedna 4 osobowa rodzina dała  w sumie 400 zł :-)
A reszta różnie w zależności od mozliwości finansowych itd.

Powrót do góry

Amaka
często tu wpadam
często tu wpadam

Amaka is offline 

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 10:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem już "po" więc tez się mogę wypowiedzieć. Zgadzam się z tym, co zostało napisane wcześniej, że Ci mniej majętni starają się dać jak najwięcej, a co bardziej majętni dają śmieszne kwoty. Chociaż zdażyło się parę wyjątków. Generalnie nie nastawialiśmy się na wiele i zostaliśmy mile zaskoczeni. W sumie dostaliśmy 5 prezentów (do dwóch były jeszcze koperty), z czego 4 konkretne, a nie zapchaj dziury. Resztę stanowiły koperty. Trafiły nam się dwie perełki. Pierwsza - mój kuzyn z żoną i dwójką dzieci - w kopercie było 350 zł - za osobę płaciliśmy 150.  Druga perła to kuzynka mojego męża. Nie dość, że sami sobie zdecydowali, że zamiast babci zabiorą swoje dziecko, to w kopercie zobaczyliśmy 200 zł. Jednych i drugich nie tłumaczy w żaden sposób sytuacja materialna ani inne okoliczności przyrody Na szczęście nie mieliśmy przypadku pustej koperty.

skorak
rozkręcam się
rozkręcam się

skorak is offline 

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 12:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja jestem bardzo zadowolony że w trakcie zapraszania niektórzy goście wprost sie pytają- prezent czy gotówka bo większość wie że dopiero zaczynamy stawać na własnych nogach i czasami lepiej dać kase a my już spożytkujemy jak bedziemy chcieli...
te puste koperty trochę mnie przerażają .... ale świadczy to o ludziach bo czasami jeżeli kogoś  nie stać nie musi dawać koperty a wystarczy tylko coś od siebie- kiedyś będąc studentami byliśmy zaproszeni z moją przyszłą żoną, siostrą i jej chłopakiem na wesele. Jak wiadomo w budżecie studenta zawsze dziury wiec zrzuciliśmy sie razem i kupiliśmy komplet droższej pościeli w home 4 you w takim typie jak podoba się młodym....
Sądzę że czasami lepiej nic nie dawać niż odwalać ................... pustej koperty...
Powrót do góry

halia

halia is offline 

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 9:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jejku, jak czytam o tych pustych kopertach albo tych z 50zł to masakra. Nie spotkałam się z czymś takim na szczeście, nawet z opowiadań, a moze po prostu Ci Młodiz u których byliśmy na weselu nie chcieli o czymś takim mówic....
Pamiętam jak dwa lata temu mieliśmy 3 wesela pod rząd i to bardzo bliskich znajomych, dla naszego budżetu masakra. Ale aby nikogo nie faworyzowac i aby nikt nie czuł sie pokrzywdzony to wlasnie tak jak skorak też o tym pisał, zebraliśmy się ze znajomymi na prezent. Wczesniej się spytaliśmy co by chcieli i były to przedmioty na które razem, po składce było nas stac, a w rezultacie nie należały do tanich.  Młodzi byli zachwyceni, bo oni sami by sobie tego nie kupili bo dla nich za drogo, a tak to mieli fajną porządną rzecz i my czuliśmy się dobrze.

Pregnancy%20ticker
Powrót do góry

nurse8

nurse8 is offline 

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 11:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie co tak piszecie, że 200 - 300 zł to mało. To ja w szoku jestem. Ja liczyłam na to, że tam po 100 - 200 od pary dostaniemy standardowo (oczywiście nie licząc wyjątkowych przypadków).

karolina1985

karolina1985 is offline 

PostWysłany: Śro Maj 20, 2009 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja tez tak myślę,że po 300zl od pary to góra! ale może dlatego że ja jeszcze się uczę nie pracuje,mój B jest jedynym żywicielem rodziny i teraz idziemy do kolegi na kolację w restauracji(zrobioną  dla znajomych zamiast wesela) i damy im 350zl więcej nie damy niestety rady ,czy uważacie że to za mało?jeżeli tyle samo od nich dostaniemy we wrześniu to naprawdę sie nie obrażę ...

Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
   « Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat »   
Baza Firm - Wrocław i Dolny Śląsk - wszystko do ślubu i na wesele

Skocz do: