Ja mam zamiar zamówić na allegro czekoladki, które bedą opakowane w złotko i papierek z naszym zdjęciem, imionami i datą naszego ślubu. 72 sztuki = 65 złotych. Kupię organzę na giełdzie i efekt będzie następujący:
*Graffinia26* - ładnie to wygląda. a właśnie o czymś takim myślałam. A dla najmłodszych gości to myślałam,że wrzuci im cukiereczki. Ale nad tym to sie jeszcze zastanowie.
RUDA24 wydaję mi się, że lepiej takie prezenty dla gości położyć przy talerzach. Na odchodne daje się raczej gościom ciasto czy wódkę weselną niż takie drobiazgi. A na stole zapakowane w takie ładne woreczki będą na pewno uroczo wyglądać.
Co do tego, co włożyć, to moim zdaniem jakieś słodycze, typu czekoladki, migdały w lukrze itp. _________________
Szperając po necie przez przypadek natknęłam się na taki prezent dla gości. Oryginalne i urocze, jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Może kogoś zainspiruje.
Ja mam zamiar zamówić na allegro czekoladki, które bedą opakowane w złotko i papierek z naszym zdjęciem, imionami i datą naszego ślubu. 72 sztuki = 65 złotych. Kupię organzę na giełdzie i efekt będzie następujący:
Ja też postanowiłam zrobić sama takie sakieweczki, tylko do środka wrzucimy każdemu po 5 migdałków (symbolizują 5 życzeń: szczęście, długowieczność, bogactwo, cudowne dzieci i zdrowie) a do tasiemki przyczepimy karteczkę z podziękowaniami.
Dziuńka - pomysł z chusteczkami bardzo oryginalny A jaka jest cena jednej sztuki? _________________
mam do odsprzedania kilogram migdałów w lukrze w kolorze białym (kupiłam za dużo). Migdały są świeżuteńkie, oryginalnie zapakowane (starczą na ok. 52 komplety po 5 sztuk) Cena 55zł.
W środku będzie po kilka migdałków w białym lukrze. Muszę jeszcze tylko dorobić podziękowania. Jestem bardzo zadowolona, ślicznie wyglądają te pudełeczka i tworzą tort My je jednak porozstawiamy przy winietkach na stołach, bez tej opcji eleganckiego tortu.
Dziuńka - pomysł świetny i niespotykany - tylko jak to zrobić samemu? Ja będę sama robiła podziękowanie dla gości i zapewne na sakiewkach z migdałami się skończy.
Do tej pory wogóle nie myślałam o tego typu rzeczach ale spodobały mi sie te chusteczki moze jak dobrze poszukam to znajde na allegro albo na ebayu ...hihihi szkoda że mam wesele tydzień po wielkanocy można by wtedy jakieś fajne pisanki zrobić _________________
My tradycyjnie - Podobaja mi sie migdalki, ale nie wyobrazam sobie w podziekowaniu, wreczyc gosciom paczuszke ktora miesci mi sie w 3 paluszkach.. Sa slodkie, urocze.. ale jakies takie zbyt symboliczne. Więc (bo to chociaz w rekach widac ) + nasze zdjecia z dopiskiem "dziekujemy za przybycie" i data slubu Oczywiscie nie neguje nikogo kto chce w podziekowaniu wreczac tylko te migdalki Kazdy robi po swojemu, wiadomo Mam nadzieje ze nikt snie poczuł urażony
aha - na stolach, w serwetce na talerzuky bedzie krowka w opakowaniu z naszym zdjeciem _________________
My nad tymi prezencikami długo myśleliśmy.....i tak naprawdę nadal myślimy Ale wstępnie zdecydowaliśmy się na pisemne podziękowania, tzn. dla każdej pary (czy rodziny, jak są dzieci) taki rulonik z napisem podziękowanie, w środku piękne podziękowania, oczywiście na eleganckim papierze, ładnie zawiązane, w środku oprócz samych życzeń będzie nasze zdjęcie, które od razu jest drukowane na tym papierze (zamówimy na allegro, tam wykonują takie usługi). Oczywiście bliższa rodzina dostanie także wódkę, a dzieci cukierki. _________________ "Jest taka ogromna moc w człowieku,
która każde ciało uniesie ku górze -
to Miłość."
Roman Mleczko
A mi sie wydaje, ze jesli faktycznie chcemy podziekowac za przybycie, to powinno sie to zrobic po weselu, listownie lub telefonicznei zadzwonic. Pamietam, ze na weselach na ktorych bylam faktycznie chyba raz spotkalam sie z tym ze byly jakies slodkosci zapakowane w malym woreczku, a wcale nie odebrałam tego jako podziekowania tylko cos z czym nie wiadomo co zrobic, bo ani zjesc na miejscu a tym bardziej zabrac ze soba, bo walało sie to na stole, a przy wyjściu z wesela w stanie wskazujacym nikt nie pamietal by to zabrac ze soba. Wiec moj wniosek z obserwacji innych wesel ze szkoda sobie tym glowe zawracac......Tym ktorym bede chciala podziekowac zapewne zadzwonie do nich lub napisze i mysle, ze to bardziej zapamietaja jako faktyczne podziekowanie.
a mi tak kilka razy przemknęło przez myśl, czy by nie rozdawać migdałów gościom przy życzeniach po ceremonii, np. moja mała chrześnica mogłaby stać z koszykiem i każdemu kto już złożył życzenia wręczać pudełeczko albo woreczek z podziękowaniami od pary młodej ( mała ma 9 lat więc sobie znakomicie da radę). oczywiście trzeba by było trochę więcej tych podziękowań, ale wydaje mi się takie rozwiązanie nie być głupim pomysłem co o tym myślicie?
aha oczywiście proszę o szczere opinie ( nawet jakby miały być brutalną krytyką), bo ja pomysłów mam milion na sekundę i nie wszystkie umiem obiektywnie ocenić
a mi tak kilka razy przemknęło przez myśl, czy by nie rozdawać migdałów gościom przy życzeniach po ceremonii, np. moja mała chrześnica mogłaby stać z koszykiem i każdemu kto już złożył życzenia wręczać pudełeczko albo woreczek z podziękowaniami od pary młodej ( mała ma 9 lat więc sobie znakomicie da radę). oczywiście trzeba by było trochę więcej tych podziękowań, ale wydaje mi się takie rozwiązanie nie być głupim pomysłem co o tym myślicie?
aha oczywiście proszę o szczere opinie ( nawet jakby miały być brutalną krytyką), bo ja pomysłów mam milion na sekundę i nie wszystkie umiem obiektywnie ocenić
Ja uwazam to za fantastyczny pomysl. Mysle, ze i chesnica bedzie bardzo zadowolona ze zostanie w taki sposob wyrozniona.
tirintirin, dzięki za opinię - chyba wezmę takie rozwiązanie pod uwagę, bo mi się wydaje, że może to być takie miłe
jamaica - podoba mi sie Twoj pomysl, bo w pewnym sensie u nas bylo cos podbnego. Moze nie dokonca dokladnie to samo, ale cos w tym samym stylu. Na sali mielismy zrobione podziekowania dla gosci - pudeleczka z cukierkami. Natomiast pod kosciolem wiadomo jak jest - czesto zdarza sie ze przychodza rowniez goscie ktorzy na wesele nie zostali juz zaproszeni w zwaizku z tym - w wielkim wiklinowym koszu mielsimy cukierki. Kadzy po zlozeniu zyczen byl poczestowany ciuksem - taki dorbiazg, a na prawde goscie to bardzo milo odebrali.