BLOGIBUDŻET
szukaj  
na forum:  

Czego potrzebujesz na
ślub i wesele?
Wrocław i Dolny Śląsk
200 ofert!
   czy wypada zaprosić na wesele ciotki bez ich dzieci?
Wszystkie posty uznane przez administratora za teksty o charakterze reklamowym zostaną usunięte.
Oferta reklamowa znajduje się w tym linku
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
   « Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat »   
Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Autor Wiadomość
maxi
pierwsze kroki
pierwsze kroki

maxi is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 9:07 am    Temat postu: czy wypada zaprosić na wesele ciotki bez ich dzieci? Odpowiedz z cytatem

Witam
Czy wypada zaprosić na wesele ciotki bez ich dzieci czyli bez kuzynostwa? Chcemy zrobić małe przyjęcie  , co o tym myślicie?
Powrót do góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
larkaa
prawie tu mieszkam :)

larkaa is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 9:09 am    Temat postu: ; Odpowiedz z cytatem

Zależy jaka masz rodzine, ja tak zrobiłam i powstały bunty i nie przyjadą ani ciotki ani kuzynostwo
Powrót do góry

klekle
gaduła forumowa
gaduła forumowa

klekle is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 10:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My też tak zrobiliśmy, bo mój ukochany ma duuuuuuuuuuuuużą rodzinę :/ I nie przyjadą :P

astrainca

astrainca is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 11:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez nie mam zamiaru zapraszac dzieci, bo mam sale na 60 osob i liste gosci, juz bez dzieci, na prawie 80.....mam nadzieje, ze sie nie beda buntowac.....jescze nie rozdalismy zaproszen....

Moj Avatar
Powrót do góry

anetka_b

anetka_b is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 11:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczerze to wszystko zalezy do tego jak mila ??? masz rodzinke. Moj kuzyn obrazil sie na mnie, ze nie bede u niego na weselu tylko u moich znajomych...Halooo jesli ktos wysyla zaproszenie 4 tygodnie przed weselem  no to sorry. My od znajomych dostalismy 3 miesiace przed, bo znajomi wzieli pod uwage to, ze nie mieszkamy Polsce i musimy zorganizowac urlop, przelot itp. I kuzyn, a szczegolnie wujek puscili focha, bo jak to woilimy znajomych od rodziny. A wiecie co wam powiem, ze tej calej rodzinki nie cierpie jak plesni, bo znaja nas i uwazaja jako rodzine jesli potzrebuja kasy ,albo cos zalatwic!!!. No i niech sie qrde obrazja. W glebi serca mam nadzieje, ze nie przyjda do nas na wesele!!!!!
Powrót do góry

larkaa

larkaa is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 11:17 am    Temat postu: ; Odpowiedz z cytatem

eeeeh no bywa

Ostatnio zmieniony przez larkaa dnia Czw Lut 18, 2010 1:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

klekle
gaduła forumowa
gaduła forumowa

klekle is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas teściowa chciała... A ich kurde z 40 osób było... upierali się jak cholera, a teraz 75% z tej "kochanej" rodziny się na nas wypięła :/ Cóż, my wiedzieliśmy, że tak będzie... ale może przynajmniej teściom da to coś do zrozumienia ... to, ze ktoś należy do rodziny (dalekiej), to jeszcze wcale nie znaczy, że cokolwiek dla niego znaczymy... i może lepiej zaprosić przyjaciół, którzy nas lubią i dobrze nam życzą niż stare klotki które nie przyjadą ze względu na straszną chorobę nadciśnienie (normalne w  pewnym wieku!) albo ludzi którzy powiedzą "sorry, nie przyjdziemy, bo mamy jeszcze 4 wesela i nie mamy KASY" (!- co za chamówa, mi by to przez usta nie przeszło)

bystra

bystra is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 12:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My zapraszamy tylko wybranych wojkow/ciotki i BEZ kuzynostwa. dziadek ma 5 rodzenstwa, zapraszamy tylko dziadka na wesele a jego rodzenstwo na sam slub, bez kuzynow - mala sala z reszta nie znamy ich wiec nie widze problemu. generalnie z rodziny zap[raszamy tylko lubiane przez nas osoby, nie chcemy maruderow na weselu. Robimny tak zeby byli przedstawiciele wszystkich rodzin a ze bedzie wesele na ok 50 osob to chcemy choc 15 osob miec mlodych a nie stype robic.
Powrót do góry

maxi
pierwsze kroki
pierwsze kroki

maxi is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 2:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak te moje ciotki mieszkają w jednym mieście i się kontaktują to głupio cześć zaprosić a część nie. A jak wogóle jest u was z utrzymywaniem kontaktów waszych rodziców z ich siostrami i braćmi . u mnie cześć sie odwiedza ale część nawet ani razu do nas nie przyjechała tylko my zawsze do nich jeździliśmy, Czy takich zapraszać? Albo takich co nawet z zyczeniami na święta nie zadzwonią. Chyba ich nie zaprosze.
Powrót do góry

asiaczek789
często tu wpadam
często tu wpadam

asiaczek789 is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 4:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam problem z głowy.od strony mojego lubego niema dużo rodziny i beda wszyscy a z mojej strony wszyscy nie będą  zapraszam tylko najbliższych z rodziny z którymi wiem ze będę sie dobrze bawiła i czuła

Ostatnio zmieniony przez asiaczek789 dnia Wto Lis 18, 2008 10:23 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pepsicOLA
prawie tu mieszkam:)

pepsicOLA is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 4:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja bym tak nie zrobiła. chyab nie wypada... jeszcze oczywiście zalezy jak bliska jest to rodzina. moi znajomi przefieli msyle i zaprosili wujka bez cioci - w ramach ciecia kosztow. 

bystra

bystra is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 7:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przypomnialo mi sie coc lepszego mam bardzo fajna ciocie i wujka(nie rodzina, przyjaciele domu) i oni maja 2 synow, jednego bardzo lubie a drugiego nie znosze ale tak bardzo, ze wyobrazcie sobie, ze go nie zaprosilam ani na slub ani na wesele. to dopiero niegrzeczne na szczescie on jest teraz za granica ale szykuje sie na pytanie ciotki, czy mamy zaproszenie dla jej syna. Powiem wtedy ze poniewaz jest za granica wysle mu informacje o slubie poczta i poprosze o adres. dziewczyny, na moim slubie i weseleu bedzie kilka osob ktore srednio lubie ale tego faceta to bym nie zniosla! bardzo dlugo sie zastanawialam czy tak zrobic i zdecydowalam jak powyzej, mysle ze kazdy ma takie sooby ktorych absolutnie nie chce widziec na oczy, tym bardziej w takim dniu.

a jakbysmy mieli zaprosic wszystkich ktorych wypada to by bylo 150 osob zamiast 50 i bysmy byli wsciekli cala uroczystosc i wesele, ze nam d.upe obrabiaja i marudza ludzie ktorych raz w zyciu na oczy widzielismy(albo i wcale)
Powrót do góry

k&m
gaduła forumowa
gaduła forumowa

k&m is offline 

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 7:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

my tez mielismy taki problem bo robimy tylko obiad po slubie i chcielismy - NAJblizsza rodzine.... ale wiadomo jak to jest... wiec juz wczesniej ustalislismy ze kompromisem bedzie zaprosic rodzenstwo rodzicow bez kuzynow bo analogicznie liczba osob z 30 podskoczla by do 56 a to juz wesele a nie obiad.. od razu zarezrw. sale na 30 i postawilismy wszystkich przed faktem dokonanym jak przyjda - fajnie - jak nie to luz... zreszta zawsze nasi znajomi chetnie przyjda...

Taurine
Gość

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Imho wypada. Sami tak robimy - mam zamiar zaprosic moich kuzynow tylko do kosciola. Tylko nie wiem jak napisac na zaproszeniu - z OT? Nie wiem czy kogos maja, sa wieku 18-22 lata.
Powrót do góry

kt

kt is offline 

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 8:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście że wypada. To twoje wesele i Ty wybierasz gości. Nie zapomnę jak jedna ciotka była zniesmaczona, że była zaproszona tylko z mężem do mojej siostry ( 7 lat temu). Synów nie zapraszała, bo nie utrzymujemy z nimi kontaktów bliższych. Tydzień temu był ślub jej syna i byli zproszeni tylko rodzice - my kuzynostwo nie. I tak trzymać :-)
Powrót do góry

pysiek1987
lubię tu popisać
lubię tu popisać

pysiek1987 is offline 

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 10:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczywiście ze tak. to wasz slub i wy decydujecie kogo zaprosic. a poza tym powinni zrozumiec wasza sytuacje ze nie robicie duzego wesela tylko przyjecie.
Powrót do góry

spragnienie
często tu wpadam
często tu wpadam

spragnienie is offline 

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 5:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pepcicOLA napisał:
ja bym tak nie zrobiła. chyab nie wypada... jeszcze oczywiście zalezy jak bliska jest to rodzina. moi znajomi przefieli msyle i zaprosili wujka bez cioci - w ramach ciecia kosztow. 

hahaha
dobre Very Happy
Powrót do góry

OLICA

OLICA is offline 

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 9:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak to naprawdę jest z waszymi relacjami z rodziną i kuzynami.
Z moją rodziną też jak to mówicie czasem najlepiej wychodzi się tylko na zdjęciu, ale pomimo, że nie mamy aż takiego super kontaktu z kuzynami i kuzynkami akurat i ja i mój mąż nie wyobrażaliśmy sobie jak można ich nie zaprosić.
Fakt-można powiedzieć , że z niektórymi osobami wogóle się nie miało kontaktu, ale jakoś tak w sercu było nam głupio ich nie zaprosić Nawet zaprosiłam kuzyna, który mnie na swoj slub i wesele nie zaprosil.
Zrobiłam to dla zasady-żeby nie być takim samym jak inni. Ale i tak nie przyszedł

Powrót do góry

magda.es
często tu wpadam
często tu wpadam

magda.es is offline 

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 10:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uważam, że wszystko zależy od Ciebie. My najbliższe wujostwo zaprosiliśmy wraz z dziećmi (a są to już osoby dorosłe, więc jeszcze z os.tow.).Dalszego kuzynostwa już nie zaprosiliśmy, tylko ich rodziców. Trudno, jak się obrażą,  ich sprawa.Mamy 160 osób, więc nic się nie stanie, jak  kilka osób nie przyjdzie

lalunia84
gaduła forumowa
gaduła forumowa

lalunia84 is offline 

PostWysłany: Sob Lip 19, 2008 5:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My nie napisaliśmy malutkich dzieci na zaproszeniach - w rezultacie dostałam maila od kuzynki mojego M., że się nie pojawią i mam mu przypomnieć, że oni (kuzynka z mężem) mają córkę i się nigdzie bez niej nie ruszają! (to nic, że impreza nie dla niemowlaków...) Chyba nigdy nie wyjdzie tak jak bysmy tego chciały - zawsze znajdzie się ktoś niezadowolny...

Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
   « Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat »   
Baza Firm - Wrocław i Dolny Śląsk - wszystko do ślubu i na wesele

Skocz do: