Wysłany: Śro Mar 28, 2007 11:40 pm Temat postu: jakiego fluidu maskujacego uzywacie???
Widzialam tu fajny watek o maskarach, prosze napiszcie jakiego fluidu sprawdzonego uzywacie
mam cere mieszana i przebarwienia, nieladna, pracuje nad nia ale mam problemy hormonalne i ciagle cos sie wynurza, a teraz cieplo sie robi i jestem zrospaczona,
COS KRYJACEGO I NIEZATYKAJACEGO PORY ???!!!!!
prosze piszcie, w drogerii mam oczoplas, uzywalam max factor, burjuais, astor,
Rewelacyjnie jak dla mnie maskuje Color Stay Revlon, nie wiem czy zatyka, pewnie jak kazdy, ale to najlepszy na jaki dotad trafilam i bardzo Ci polecam:)
jak potrzebujecie NAPRAWDE MOCNO KRYJACEGO to jest taki Vichy, ale nie wiem czy mozna go codzien uzywac ale kryje mocno, w aptece powinni powiedziec wiecej, dostalam od kolezanki probke, BARDZO MOCNY KRYJACY
_________________ wczesniej pisalam pod mila, ale nick sie pokryl z innym, ale to ja nadal:)
Fluidy z apteki są mocno kryjące: z La Roche Posay albo z Vichy, używa sie ich nawet do maskowania blizn, ale co za tym idzie są bardzo "ciężkie", czuć, że ma sie je na twarzy.
Mała uwaga co do Color Stay Revlona. Fluid jest faktycznie fantastyczny - efekt kryjący i matujący boski, ale nie jest obojętny dla skóry, własnie ze wzgledu na te cechy. Sama się o tym przekonałam. Kilka lat temu przez dłuuugi czas uzywałam tego fuidu i dostałam zapalenia atopowego skóry - czerwona, błyszcząca, napięta skóra, na która nic nie działało - okropność! Pól roku leczyłam się u dermatologa, próbując różnorakie maści.
Wprawdzie wszystko zalezy od cery i nie każdy ma skłonność do takiej reakcji, ale lepiej z tym fluidem nie przesadzać. Potwierdziła to zreszta też kosmetyczka z która potem rozmawiałam. teraz używał dużo lżejszych - nawet jesli nie są tak kryjące i trwałe - wolę to niż dawny widok mojej twarzy w lustrze...
Marcys, dzieki za ostrzezenie, mam ten podklad, czulam ze jest ciezki i uzywalam go tak w razie "gorszych dni" ale faktycznie nikt mi nie wmowi ze jest obojetny dla skory, dziala jak maska, tez bym sie bala nakladac go na cala buzie codziennie.. mimo ze mam cere mieszana i troszke sladow i przebarwien do zamaskowania.
Te miejsca punktowo traktuje korektorem:)
_________________ zanim nadejdzie ten sliczny dzien:)
polecam Double Wear Estee Lauder. Trochę droższy niż popularne marki, ale niesamowiciw wydajny - mam już go od września i jeszcze jest 1/4 słoiczka. I jeszcze ma jedną zaletę - absolutnie nei zosatje na ubraniu, choćbym twarz do białej bluzki przyciskała, a to akurat bardzo przydatna cecha na ślub
polecam Double Wear Estee Lauder. Trochę droższy niż popularne marki, ale niesamowiciw wydajny - mam już go od września i jeszcze jest 1/4 słoiczka. I jeszcze ma jedną zaletę - absolutnie nei zosatje na ubraniu, choćbym twarz do białej bluzki przyciskała, a to akurat bardzo przydatna cecha na ślub
Kupilam go i rzeczywiscie jest fajny, ale tez wydaje mi sie bardzo "ciezki" i jakby skora nie oddychala... czy to tylko takie wrazenie?
K & K ja mam to samo. Mam jeden sprawdzony podkład i za każdym razem myślę, by może kupić jakiś inny, a bo może lepszy, albo tańszy... a później pluję sobie w brodę
Obecnie używam Dream Satin Liquid czy jakoś tam z Maybelline i jest super ( choć to też był eksperyment ) Nie jest jakoś super kryjący, ale u mnie sprawdził się w 100 %. Inny kryjący, który jest fantastyczny to Colour Adapt Max Factor i Diorskin Sculpt Diora. Wkurza mnie jedynie, że te wszystkie podkłady brudzą. Poszukuję takiego, który nie będzie ciężki i żeby jednocześnie nie brudził ubrań, błagam pomóżcie, bo do ślubu już tylko 2,5 tyg...
Aniołku z piekła rodem - słyszałam że bardzo dobry jest podkład firmy Soraya-sceniczny, podkład ten jest nawet używany w niektórych szkołach dla kosmetyczek i wizażystek. Jednak sama nie miałam okazji go wypróbować:/ Może któraś z Was eksperymentowała z tym podkładem?
a czy którą uzywa może podkładu clareny...mialam dwie próbki odcienia natural i podklad fajny tyko odcień dziwny choć na twarzy jakby znikł? czy któras uzywała odcienia ivory bo jestem ciekawa jak on wygląda czy również bardzo pomarańczowy? wiem, że nazwa mówi, że nie ale ten natural też nie wyglądał na natural dlatego pytam )